Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Zaniechania pracodawcy (zleceniodawcy)

Vervesen
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. w lipcu 2013r pracując na umowie zlecenie jako kierowca uległem wypadkowi samochodowemu we Francji.Zaraz po zdarzeniu zadzwonił do mnie pracodawca gdzie podczas rozmowy poinformowałem go ze doszło do wypadku po czy zostałem przewieziony do szpitala (Francja).Na 2 dzień przyszła policja do mnie i oddała mi wszystkie dokumenty auta oraz przyczynę wypadku (wydana przez policjanta sądowego)Po powrocie do polski spotkałem się z pracodawca i zapytałem co dalej w związku z chorobowym, otrzymałem informacje ze mi się nic nie należy.Na 2 dzień po wizycie w ZUS uzyskałem informacje ze przysługuje mi zasiłek wypadkowy z tyłu wypadku przy pracy.Gdy wezwałem ponownie pracodawce do wydania karty wypadku usłyszałem tylko ze zorientuje się i da znać.Po czym ponownie próbowałem się z nim skontaktować lecz bez skutku.Poprosiłem ze jeśli tego nie zrobi zawiadomię o tym PIP oraz Prokuraturę, po tym zaczęły się e-maile z forma zastraszania mnie ze to ja doprowadziłem do wypadku a do dnia dzisiejszego nie otrzymałem karty wypadku mimo tego ze ZUS również wzywał go do wydania tej dokumentacji.Prokuratura prowadząc dochodzenie stwierdziła ze pracodawca podjął czynności zmierzające do zgłoszenia wypadku lecz nigdzie tego nie ma.

Co mogę zrobić w obecnej sytuacji.?Bardzo proszę o pomoc.

Odszkodowania

ofertaWalcz o swoje z pomocą profesjonalistów!

W Kancelarii Prawnej T&W S.A. w profesjonalny i kompleksowy sposób prowadzimy sprawy naszych Klientów. Posiadamy bardzo bogate doświadczenie i odnieśliśmy już sukcesy w sprawach o największe odszkodowania w Polsce. Wśród wysoko wyspecjalizowanej kadry są: Adwokaci, Radcowie Prawni, doktorzy nauk prawnych, aplikanci, jak również pracownicy naukowi Uniwersytetu Jagiellońskiego. Zespół Kancelarii uzupełniają również lekarze różnych specjalizacji oraz fizjoterapeuci, szczególnie pomocni przy rozpatrywaniu roszczeń o odszkodowanie za błąd lekarski czy uszczerbek na zdrowiu.

Zajmujemy się sprawami związanymi z:

odszkodowania za szkody majątkowe w ramach ubezpieczenia OC, np. zniszczenie pojazdu, odzieży czy też koszty holowania i parkowania uszkodzonego pojazdu.

odszkodowanie należne z tytułu zawartego ubezpieczenia AC, w ramach którego (w zależności od zawartej umowy) wypłacane jest odszkodowanie w przypadku kradzieży pojazdu, niemożliwości stwierdzenia sprawcy lub też uszkodzeń wynikających z winy ubezpieczonego.

wypadkami rolniczymi,

odszkodowanie za błąd lekarski skutkujący utratą zdrowia lub życia, w ramach którego możliwe jest uzyskanie nie tylko jednorazowego świadczenia, ale także stałej renty odszkodowawczej między innymi z tytułu zwiększonych potrzeb, czy też utraty zdolności do pracy.

wypadkami przy pracy,

odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu zależne od charakteru obrażeń, trwałości następstw czy też natężenia cierpień, przy czym istotny może być również wykonywany przez poszkodowanego zawód czy też jego sytuacja materialna.

Powierz Swoją sprawę PRAWNIKOM:

rozpatrujemy każde zgłoszenie;

bezpłatnie analizujemy dokumenty i rzetelnie informujemy o wysokości możliwego do uzyskania odszkodowania;

oferujemy Państwu klarowne zasady współpracy prawnej i finansowej;

podejmując się prowadzenia sprawy nie pobieramy opłat wstępnych i zaliczek – wypłata honorarium następuje po wypłacie odszkodowania przez zakład ubezpieczeń;

zatrudniamy doświadczonych prawników specjalizujących się w prawie ubezpieczeniowym, znających regulacje prawne, orzecznictwo sądowe, procedury zakładów ubezpieczeń co pozwala nam prowadzić rzeczowe negocjacje z ubezpieczycielami;

Do każdej sprawy podchodzimy indywidualnie - dochodząc odszkodowań, mamy na uwadze, iż większość osób, którym udzielamy pomocy jest nieświadoma, że ich krzywdy mogą zostać zadośćuczynione.

To co nas wyróżnia to KOMPLEKSOWA OBSŁUGA PROCESOWA:

Prowadzimy sprawy sądowe za pomocą zatrudnionych w Kancelarii prawników, co wyraźnie wpływa na jakość świadczonych usług procesowych,

Jako jedyni na rynku odszkodowań gwarantujemy Klientowi bezpłatne zastępstwo procesowe!

Nadzorujemy sprawy karne przeciwko sprawcom wypadków, które często przesądzają o możliwości prowadzenia sprawy cywilnej przeciwko Towarzystwu Ubezpieczeniowemu (taką możliwość daje jedynie członkostwo w Korporacji Adwokackiej i Radcowskiej),

jan.kiczka@kancelaria-odszkodowania.pl 733805517

Pomoc - prawnik wrote:
Czy ty byłeś sprawcą wypadku?
W wypadku nie wzięły udziału inne auta, po wystrzale opony tylko uderzyłem w balustradę oddzielające pasy ruchu.
Obecnie wniosłem odwołanie od decyzji prokuratora.

ela20110 wrote:
Skontaktuj się z Kancelarią Odszkodowawczą EUCO. Pracuje tam grupa specjalistów, którzy udzielą Ci fachowej porady i krok po kroku pokierują jak dochodzić odszkodowania powypadkowego i za uszczerbek na zdrowiu. Specjaliści z kancelarii pomagają również w zakresie odszkodowań komunikacyjnych, powypadkowych samochodowych i typowo wypadków w pracy. Polecam !tel.725 943 367
Od razu zaznaczę ze reklamują się tu firmy, proponują obszerna pomoc a prawda jest taka ze już 3 firmy w kraju odmówiły podjęcia sie tej sprawy dopóki nie dostarczę im Karty Wypadkowej której nie posiadam.
W takiej sytuacji co to jest za pomoc?