olliviaa Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Witam.Moja córka uległa wypadowi w październiku 2013 r, a mianowicie prawdopodobnie poprzez przeciąg na klatce schodowej uderzyły ją w głowe metalowe drzwi ale nie pamięta ona przebiegu wypadku .W szpitalu stwierdzono uraz głowy ze wstrząśnieniem mózgu i spędziła tam 5 dni. Do tej pory skarży się na bóle głowy i leczy u neurologa ,który stwierdził zespół stresu pourazowego. Jest ubezpieczona w szkole w pzu. Nie wiem na razie kiedy zakończy sie leczenie.Na jaką kwotę możemy liczyć miej więcej ? Czy liczy się do wysokości leczenie szpitalne (pobyt w szpitalu) i zespół stresu pourazowego ?Pozdrawiam serdecznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Witam, z autopsji wiem, że za wstrząśnienie mózgu uszczerbek wynosi 0%. Raczej w tej sytuacji również tak będzie. Roszczenia z polis NNW wypłacane są na zasadzie iloczynu za % uszczerbek. Także, jeżeli uszczerbek wyniesie 0% odszkodowania nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olliviaa Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Córce koleżanki za wstrzasnienie mozgu i 48 h pobyt w szpitalu przynali 6 % uszczerbku na zdrowiu, a moja corka spedzila w szpitalu 5 dni i do tego od 5 miesiecy sie leczy więc jest mozliwosc ze nie otrzyma odszkodowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Możliwość jest, wszystko zależy od dokumentacji medycznej. Proszę pamiętać, że każda sprawa jest inna i zależy w dużej mierze również od TU. Trzymam kciuki, a nóż widelec się uda.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olliviaa Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Dziekuje. A czy jest szansa na dostanie odszkodowania za lecznie szpitalne (5-dniowy pobyt) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Wszystko zależy od polisy ubezpieczeniowej. Jeżeli istnieje taki zapis to tak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anlex Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 olliviaa wrote: Dziekuje. A czy jest szansa na dostanie odszkodowania za lecznie szpitalne (5-dniowy pobyt) ? W przypadku ubezpieczeń szkolnych w 99 % nie ma rozszerzenia na świadczenie za pobyt szpitalny, ale proszę to jeszcze sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi