RymeKamil Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Witam !Dnia 6.11.2013 miałem wypadek samochodowy trafiłem do Szpitala z ciężkimi obrażeniami miałem zrobione usg , KT oraz Rtg gdzie wyszły liczne złamania złamane żebro oraz krwiak jamy opłucnowej.W tym szpitalu leżałem 6 dni przez które mój stan się nie polepszał a wręcz pogarszał non stop wysokie ciśnienie ok 180/120. Lekarzy diagnoza na to było taka iż "rodzina ma iść do domu bo przez nich sie tak denerwuję" dostawałem tylko tabletki na zbicie ciśnienia a lekarze mówili ,że jest wszystko ok. Az po 5 dniach po podpowiedzi i błaganiu rodziców ,że coś może być nie tak lekarze wpadli na pomysł by zrobić badanie KT z kontrastem zlecili to na 12.11.2013 bo oczywiście wcześniej nie mogli bo święto bylo. Po tym badaniu wykazało "Pourazowe rozwarstwienia Aorty". Potem przekierowali mnie do innego szpitala. Jeszcze po ok 3.5 miesiąca wyszło to ,że mam złamaną rękę po tym wypadku. Czy są jakieś szanse na to by starać się o jakiekolwiek odszkodowanie zadośćuczynienie? Proszę o pomocPozdrawiam kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pire Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Dzień dobry! A od sprawcy wypadku (z jego oc) dostał Pan odszkodowanie/zadośćuczynienie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RymeKamil Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Ja uderzyłem w drzewo samochodem. Przyczyną było zasłabnięcie.Wyniki śledztwa wykazały jednakże niedostosowanie prędkości do warunków panujących na drodze.Prędkość po za terenem zabudowanym 80km/h po czym zostałem ukarany jeszcze mandatem oraz utratą prawo jazdy na okres 6 mieś. (Jechałem sam nie zrobiłem nikomu krzywdy i przede wszystkim byłem trzeźwy) Czy to sprawiedliwe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGO Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Tak, jest to zaniedbanie lekarzy, w tym błędna diagnoza.Proszę zgłosić sprawę do szpitala z prośbą o przekazanie jej ubezpieczycielowi placówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gama1111 Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Oni zrobią wszystko, żeby nie wypłacić odszkodowania i żeby to kierujący był winny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi