Kamila118 Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 Chciałbym się poradzić w sprawie zadość uczynienia od sprawcy wypadku . W ubiegłym tygodniu byłem uczestnikiem wypadku w którym wyprzedzający samochód jadący z przeciwka kierowca uderzył we mnie w wyniku czego doznałem złamania otwartego kości łokciowej . Chciałbym się starać o zadośćuczynienie od sprawcy wypadku . Mam 20 lat i nie pracuje a sprawca jest emerytem . Czy 5.000 jest kwota realna do uzyskania ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamila118 Posted March 14, 2014 Author Share Posted March 14, 2014 Posiada polisę OC a ja poruszałem się pojazdem jednośladowym Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pire Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 Dostał już Pan tą kwotę na konto ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamila118 Posted March 14, 2014 Author Share Posted March 14, 2014 Nie dopiero mam w planie zacząć się o nią starać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pire Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 To 5 000 złotych to tylko część zadośćuczynienia - najwięcej oczywiście po postępowaniu sądowym. Choć to trochę trwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pire Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Jaki przyjemniaczek! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now