rutkosia1 Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Mój brat zmarł w UK w 2011 miał wykupioną polisę na życie w której uposażył moich rodziców do odbioru odszkodowania. Czy istnieje możliwość ubiegania się o jakąkolwiek wypłatę z tego tytułu. Nie mam pojęcia czy w ogóle jest sens o cokolwiek walczyć oraz czy ktoś by się podjął takiej sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Witam, nie widzę problemu jeżeli znana jest firmą ubezpieczeniowa i jesteście w posiadaniu tej polisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fdsfds Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Dokładnie jeżeli wiecie gdzie był ubezpieczony to nie będzie najmniejszego problemu z odzyskaniem świadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutkosia1 Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Jak najbardziej posiadamy jego polisę ale kompletnie nie wiemy od czego możemy zacząć. Czy może ktoś nam pomóc w tej kwestii lub chociaż udzielić jakichkolwiek wskazówek? Będziemy bardzo wdzięczni za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Czy polisa jest w typowo angielska czy polska? Należu skontaktować się z TU i uzyskać informację o druku zgłoszenia szkody oraz załączyć wymagane dokumenty. Czy w tej polisie są wpisani beneficjenci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutkosia1 Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 To jest polisa w j.angielskim, rodzice są uposażenie po 50% każde, ale niestety ze względu na język nie wiem od czego zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia4012 Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 podstawą będzie tłumaczenie tekstu umowy i warunków (tak myślę). Najlepiej skorzystać z dobrego i szybkiego tłumaczenia a jak już będzie wiadomo o co chodzi, to z odszkodowaniem nie będzie problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mada1661348290 Opublikowano 13 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Witam, Pół roku temu w Anglii zginął moj brat. Był to wypadek samochodowy, sprawca była Anglikiem i był pijany. Wiem, ze w Polsce można dostać odszkodowanie za śmierć osoby bliskiej, ale poinformowano mnie, ze w Anglii nie ma czegoś takiego, tylko zwroty kosztów? Nie wiem o co chodzi. Mam jeszcze siostrę i zostałyśmy same z mamą. Za pogrzeb i wszystko co się z tym wiązało zapłaciłyśmy same, czy mamy szansę to odzyskać? Pozdrawiam, Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anka1233345 Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Witam Pani Magdo, ktoś Panią wprowadził w błąd. Bardzo proszę o kontakt w sprawie wypadku brata, a chętnie pomogę. Pozdrawiam Anna Kurek 782 743 802 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi