rutkosia1 Posted March 23, 2014 Share Posted March 23, 2014 Mój brat zmarł w UK w 2011 miał wykupioną polisę na życie w której uposażył moich rodziców do odbioru odszkodowania. Czy istnieje możliwość ubiegania się o jakąkolwiek wypłatę z tego tytułu. Nie mam pojęcia czy w ogóle jest sens o cokolwiek walczyć oraz czy ktoś by się podjął takiej sprawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Posted March 24, 2014 Share Posted March 24, 2014 Witam, nie widzę problemu jeżeli znana jest firmą ubezpieczeniowa i jesteście w posiadaniu tej polisy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fdsfds Posted March 24, 2014 Share Posted March 24, 2014 Dokładnie jeżeli wiecie gdzie był ubezpieczony to nie będzie najmniejszego problemu z odzyskaniem świadczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rutkosia1 Posted March 24, 2014 Author Share Posted March 24, 2014 Jak najbardziej posiadamy jego polisę ale kompletnie nie wiemy od czego możemy zacząć. Czy może ktoś nam pomóc w tej kwestii lub chociaż udzielić jakichkolwiek wskazówek? Będziemy bardzo wdzięczni za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Posted March 24, 2014 Share Posted March 24, 2014 Czy polisa jest w typowo angielska czy polska? Należu skontaktować się z TU i uzyskać informację o druku zgłoszenia szkody oraz załączyć wymagane dokumenty. Czy w tej polisie są wpisani beneficjenci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rutkosia1 Posted March 25, 2014 Author Share Posted March 25, 2014 To jest polisa w j.angielskim, rodzice są uposażenie po 50% każde, ale niestety ze względu na język nie wiem od czego zacząć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylwia4012 Posted March 25, 2014 Share Posted March 25, 2014 podstawą będzie tłumaczenie tekstu umowy i warunków (tak myślę). Najlepiej skorzystać z dobrego i szybkiego tłumaczenia a jak już będzie wiadomo o co chodzi, to z odszkodowaniem nie będzie problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mada1661348290 Posted November 13, 2019 Share Posted November 13, 2019 Witam, Pół roku temu w Anglii zginął moj brat. Był to wypadek samochodowy, sprawca była Anglikiem i był pijany. Wiem, ze w Polsce można dostać odszkodowanie za śmierć osoby bliskiej, ale poinformowano mnie, ze w Anglii nie ma czegoś takiego, tylko zwroty kosztów? Nie wiem o co chodzi. Mam jeszcze siostrę i zostałyśmy same z mamą. Za pogrzeb i wszystko co się z tym wiązało zapłaciłyśmy same, czy mamy szansę to odzyskać? Pozdrawiam, Magda Link to comment Share on other sites More sharing options...
anka1233345 Posted March 20, 2020 Share Posted March 20, 2020 Witam Pani Magdo, ktoś Panią wprowadził w błąd. Bardzo proszę o kontakt w sprawie wypadku brata, a chętnie pomogę. Pozdrawiam Anna Kurek 782 743 802 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now