seba2888 Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Miałem wypadek 22 marca 2014 ,winę ponosi inny kierowca pijany wyjechał mi z przydrożnego baru prosto pod koła, jego auto nie miało opłaconego OC .Wypadek przekwalifikowano na kolizję ponieważ nie było osób poszkodowanych dłużej niż 7 dni.Moj motocykl zniszczony tak że nadaje sie do kasacji.Jak długo trzeba czekać za wypłatą odszkodowania przez fundusz gwarancyjny skoro nie znany jest ubezpieczyciel sprawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fdsfds Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Sprawę należy zgłosić do dowolnego ubezpieczyciela. Który de facto zlikwiduje sprawę następnie akta przekaże do UFG. Jeżeli doznałeś obrażeń masz prawo dochodzić zadośćuczynienia. Co do terminu to z reguły jest to 30 dni na likwidację przez zakład ubezpieczeń - kolejne 30 dni na likwidację przez UFG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donarti Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Witam UFG zaniży odszkodowanie......ale prubój jak tak zrobią to proszę o kontak miałem podobny przypadek i jedna firma mi pomogła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba2888 Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 ale czy odszkodowanie mnie sie nalezy skoro nie mam uprawnien do poruszania sie tym pojazdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi