G75elo Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Witam,kilka miesięcy temu (koniec listopada) uległem wypadkowi w pracy - uszkodzenie ścięgien i nerwu w prawej ręce. Obecnie jestem ciągle na zwolnieniu lekarskim i odbywam rehabilitację. Aby odzyskać pełną władzę w ręce muszę poddać się jeszcze jednej operacji, której termin mam wyznaczony na marzec przyszłego roku. W obawie przed utratą pracy (wiem, że pracodawca może mnie zwolnić po 180 dniach zwolnienia i 3 m-cach zasiłku rehabilitacyjnego), chcę w najbliższym czasie wrócić do pracy, jednak jednocześnie kontynuować rehabilitację do czasu kolejnej operacji. Czy możliwy jest powrót do pracy przy jednoczesnym nie zakończeniu leczenia? Pracodawca wie o moich planach co do powrotu oraz o fakcie, że nie będę w stanie w pełni wykonywać wszystkich obowiązków i jest w stanie przydzielić mi zakres obowiązków dostosowany do moich możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castorian Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Jeśli jest tak wola pracodawcy i twoja, nalezy dobra napisać skierowanie na banie kontrolne i ewentualnie wstępne. Tak abyś i ty i pracodawca i ty mieli pewność że powrót nie spowoduje pogorszenia stanu zdrowia.Szczera rozmowa z lekarzem profilaktykiem jest raczej nieunikniona i on tu powinien być decydentem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kot1 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Witam Czy po wypadku w pracy, jeśli zostanie przerwane zwolnienie lekarskie (bez zakończenia leczenia, tj. n9) i za kilka miesięcy ponownie będzie wystawione zwolnienie - w ramach dalszego leczenia tego samego wypadku (dalsze leczenie operacyjne wymaga odczekania kilku m-cy)czy wówczas okres zwolnienia będzie płatny 100%, ze względu na fakt, iż jest to dalsze leczenie powypadkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi