DawidK.99 Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 witam w sobote jechałem rowerem do pracy głowna ulica z boku wyjechał samochód i mnie potracił sprawca wezwał karetke i policje trafiłem na dwa dni do szpitala po badaniach stwierdzono stłuczenia kregosłupa i prawego ramienia .rower uszkodzony mam pytanie czy nalezy mi sie odszkodowanie sprawca chce sie dogadac a ja nie mam pojecia co zaproponowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dowera12 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Jeżeli byłeś poszkodowany w wypadku tak jak napisałeś, zrezygnowałabym z formy "dogadania się" ze sprawcą. Nigdy nie wiadomo jakie jeszcze konsekwencje mogą z tego zdarzenia wyniknąć. Udaj się do lekarz pierwszego kontaktu, poproś o skierowanie na prześwietlenie, aby upewnić się, że jest to tylko stłuczenie. Na staranie się o odszkodowanie z tytułu Oc sprawcy masz czas do 3-ch lat od chwili zdarzenia, nawer jeżeli w miedzyczasie wystapiłyby dodatkowe nieprzewidziane komplikacje zdrowotne.Jeżeli masz siniaki lub inne obrażenia, które zaraz znikną zrób zdjęcia, mogą się przydać. W przypadku pytań pisz, udzielę bezpłatnej porady. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi