DawidK.99 Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 witam w sobote jechałem rowerem do pracy głowna ulica z boku wyjechał samochód i mnie potracił sprawca wezwał karetke i policje trafiłem na dwa dni do szpitala po badaniach stwierdzono stłuczenia kregosłupa i prawego ramienia .rower uszkodzony mam pytanie czy nalezy mi sie odszkodowanie sprawca chce sie dogadac a ja nie mam pojecia co zaproponowac Link to comment Share on other sites More sharing options...
dowera12 Posted June 21, 2014 Share Posted June 21, 2014 Jeżeli byłeś poszkodowany w wypadku tak jak napisałeś, zrezygnowałabym z formy "dogadania się" ze sprawcą. Nigdy nie wiadomo jakie jeszcze konsekwencje mogą z tego zdarzenia wyniknąć. Udaj się do lekarz pierwszego kontaktu, poproś o skierowanie na prześwietlenie, aby upewnić się, że jest to tylko stłuczenie. Na staranie się o odszkodowanie z tytułu Oc sprawcy masz czas do 3-ch lat od chwili zdarzenia, nawer jeżeli w miedzyczasie wystapiłyby dodatkowe nieprzewidziane komplikacje zdrowotne.Jeżeli masz siniaki lub inne obrażenia, które zaraz znikną zrób zdjęcia, mogą się przydać. W przypadku pytań pisz, udzielę bezpłatnej porady. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now