Wojciech Drapała Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Pani Katarzyno, proszę o kontakt za pośrednictwem mojego bloga. Spróbuję pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Drapała Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Panie Błażeju, dobrze, że zgadzamy się co do tego, że prowizja rzędu 35% nie jest fair wobec poszkodowanego. Mi też wiele razy zdarzyło się nie pobrać wynagrodzenia za udzieloną poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Panie Wojciechu, Nie bagatelizowałby naszych "opowieści" bo one wynikają z kilkuletniej obserwacji tego co się dzieje wśród podmiotów zajmujących się odszkodowaniami (firmy, adwokaci). Pan Błażej z racji wcześniejszej pracy u Ubezpieczyciela pewnie wielokrotnie miał do czynienia z pismami typu kopiuj wklej przygotowanymi czy to przez firmę czy adwokata, gdzie również poziom merytoryczny pozostawiał wiele do życzenia. Według mnie nie można generalizować, wskazując że adwokat jest lepszym rozwiązaniem od kancelarii odszkodowawczej, bo tak nie jest wszystko zależy od warunków umowy, ustaleń itp. Zgodzę, się z Panem Błażejem, że adwokaci raczej porad telefonicznych nie udzielają, a my bardzo często. Spierajmy się, ale konstruktywnie. Dla Klienta istotniejsze jest jaki poziom merytoryczny mu oferuję i na jakich warunkach, a nie czy mam adw. czy r.pr. przed nazwiskiem czy te oferowane 15 % to brutto czy netto??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi