Aga-86 Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Dzień dobry, mam pytanie dotyczące wypadku, któremu uległ mój chłopak. Jechał na rowerze, kierowca samochodu zajechał mu drogę i w konsekwencji mój chłopak wywrócił się i bardzo niefortunnie skręcił nogę, pękła mu kość sześcienna stopy. Niestety nie był w tamtym czasie ubezpieczony, niestety nie ma świadków tego zdarzenia. Czy jest jakaś szansa, aby otrzymał odszkodowanie, aby pokryć koszty leczenie, ponieważ ma niesprawną nogę i nie może podjąć nigdzie zatrudnienia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Czy na miejscy wypadku była policja, pogotowie ratunkowe, jacyś świadkowie? czy kierowca się zatrzymał, udzielił pomocy, znane są jego dane nr rejestracyjny pojazdu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomocny-prawnik Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 istotne jest czy na miejscu zdarzenia była Policja bądź chociaż pogotowie ratunkowe? Jeżeli pamięta nr rejestracyjny to uda się ustalić dane sprawcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga-86 Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Niestety nie, nie zapamiętał nr rejestracyjnych, policji ani pogotowia też nie było. Mój chłopak zadzwonił do kolegi i ten zawiózł go do szpitala, źle zrobił, ale wiadomo emocje. Tylko czy teraz da się jeszcze coś zdziałać ?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Aga-86 wrote: Niestety nie, nie zapamiętał nr rejestracyjnych, policji ani pogotowia też nie było. Mój chłopak zadzwonił do kolegi i ten zawiózł go do szpitala, źle zrobił, ale wiadomo emocje. Tylko czy teraz da się jeszcze coś zdziałać ?... Istotne jest to co podał przy przyjęciu do szpitala. W takiej sytuacji należałoby zawiadomić o zdarzeniu policję i jeśli sprawca nie zostanie ustalony to zgłosić roszczenie do UFG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga-86 Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Bardzo dziękuję za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi