mari000 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Witam serdecznie , posiadam auto marki opel insignia rok 1.03.2011 moje pyanie brzim czy naleza mi sie czesci orginalne salonowe , mialem stluczke nie z mojej winny , chcem odac auto do naprawy w chwili obecnej czekam na rzeczoznawce ale slyszalem opinie ze auto juz sie nie kwalifikuje sie na nowe oryginalne czesci czy to prawda ?? a drugie pytanie brzmi nastepujaco : przed stluczka w ktorej ucierpial caly zderzak tylni mialem go przetartego ktos na parkingu go przetarl , nie zglaszalem szkody teraz juz po stluce zderzak jest calkowicie polamany , czy rzeczoznawca moze sie do tego przyczepic (zderzak przerysowany ) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomocny-prawnik Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Powinieneś dostać kosztorys na częściach z ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Drapała Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Witam, auto 3-letnie kwalifikuje się jako nowe, przysługuje Panu odszkodowanie za naprawę z uwzględnieniem części nowych, oryginalnych. Znam przypadki przyznawania takiego odszkodowania dla nawet 8 letnich. Oczywiście lepiej jak rzeczoznawca tego nie zauważy, ale nie powinno to mieć wpływu na wycenę naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rherra7 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Witam.Ubezpieczalnie zaniżają wysokość odszkodowań o ponad połowę. Zaniżają ceny robotogodzin, amortyzacji na częściach i wstawiają zamienniki. Z doświadczenia wiem, że przed sądem auta do 10 lat są naprawiane na częściach oryginalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi