Kierowcapodkarpacie Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Witam , mam pewien problem kilka dni temu mialem wypadek samochodowy , policja wezwana na miejsce zdarzenia stwierdzila ze wina lezy po obydwu stronach , wiec orzekli wspolwine. A wypadek wygladal tak : poruszalem sie w terenie niezabudowanym za autem Marki Suzuki Grand vitara ,w pewnym momencie kierowca Suzuki zjechal na lewy pas drogi bez zadnego kierunkowskazu ,jego lewe kola juz byly praktycznie na poboczu , wiec mialem zamiar go ominac z prawej strony a gdy juz bylem prawie na wysokosci tego auta to zaczal on gwaltownie skrecac w prawo na mostek i doszlo do zderzenia , ja uderzylem przednia lewa strona w jego przod , i tak jak wspomnialem policja orzekla wspolwine, Jednak nie czuje sie winny tego zdarzenia , czy moze ktos cos poradzi??a i jeszcze jedno pytanie kierowca tamtego auta nie mial przy sobie OC i czy policja powinna dac mu mandat za brak dokumentu od razu??? wspomne ze sprawa poszla do sadu. Prosze o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Drapała Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Jak policja uzasadniła współwinę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Kierowcapodkarpacie wrote: wiec mialem zamiar go ominac z prawej strony a gdy juz bylem prawie na wysokosci tego auta to zaczal on gwaltownie skrecac w prawo na mostek i doszlo do zderzenia , . Czy dobrze rozumie, że pojazd przed Panem zjechał całkowicie z Pańskiego pasa ruchu zostawiając go wolnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kierowcapodkarpacie Opublikowano 1 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Andrzej Gryczka : Tak pojazd calkowicie zjechal na dugi pas tzn lewy , kola lewe jego pojazdu byly juz na poboczu , robil to bez zadnego kierunku, a powiedzieli ze wina obydwu bo ja nie zachowalem ostroznosci.....sprawa ma isc do sadu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kierowcapodkarpacie Opublikowano 1 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Policja stwierdzila ze powinienem sie zatrzymac , i poczekac co Pan Z Suzuki zrobi........, wspomne ze on juz byl na poboczu nawet nie spojrzal w lusterko jak wracal na prawy pas , co powinien zrobic....... stad te moje watpliwosci do do oceny policji..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi