TomaszS Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Witam. 3 lata temu miałem wypadek samochodowy w którym odniosłem obrażenia wraz z rodziną nie z mojej winy. Sprawca został skazany. Postanowiłem walczyć o odszkodowanie bo córka wymaga rehabilitacji. Skontaktowałem się z Kancelarią Modus Odszkodowania z Gdańska, podobno maja wysoką skuteczność.Powiedzieli, że pomogą za 10 %. Nie wiem czy to dużo, czy mało.Zastanawiam się czy nie walczyć samemu bo jednak 10 % to dużo.Sporo osób pisze że dzięki kancelariom wygrywa się więcej, czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzomonika Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 10% to nie jest dużo , widełki mogą oscylować nawet do 25%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszS Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Podzwoniłem trochę po kancelariach i wszędzie chcą min. 20 %. to taka średnia, więc chyba faktycznie te 10% to nie jest dużo, ale ciekawi mnie czy uzyskałbym tyle samo ile uzyskam-bez pomocy kancelarii. Mam w sumie wykształcenie ekonomiczne i znam się na prawie jak tako a internet jest pełen wzorów.Jestem zielony, bo pierwszy raz jestem w takiej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrka Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 może jakaś firma w takich sprawach specjalizująca się? generalnie to ja polecam Votum bo z nimi miałam do czynienia i bardzo fajnie rozwiązali moja sprawę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszS Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Raczej nie będę zmieniał firmy. Współpraca z Modusem układa mi się dobrze i widzę jej pierwsze efekty. Powiedzieli mi realnie ile uzyskam, może trochę mniej niż myślałem, ale za to to uzasadnili dobrze, więc chyba zostanę przy nich. Zawsze mogę się do nich dodzwonić, czuję się dobrze obsługiwany. Pozostaje mi tylko czekać na efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 A ja myślę, że Pan Tomasz nie jest zainteresowany zmianą pełnomocnika bo jest agentem firmy którą wymienia w wątku Takie dziwne przeczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilnowak Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Bardzo dziwne,,, sam sobie reklamę robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar-olka Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Jeśli się nie znasz na tych sprawach to pewnie, że warto korzystać z usług kancelarii. Oni wiedzą o jakie pieniądze walczyć i jak o nie walczyć. Ja korzystałam z usług Votum SA (mają przedstawicieli w całym Kraju) i byłam z ich usług mega zadowolona. Podpisując umowę ustalasz % należnego im wynagrodzenia. Co ważne % ten płaci się tylko od wygranej sprawy. Zawsze warto do nich zadzwonić i chociażby zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej.Andruszkiewicz Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Marolka naprawdę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar-olka Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Tak Blazej.Adruszkiewicz, naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 A można ustalić 1%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar-olka Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Nie wiem czy 1% wchodzi w grę, ale nie bądźmy aż tak pazerni jak ubezpieczyciele. Cieszmy się, że są takie firmy, które są wstanie nam pomóc, wywalczyć jakieś lub większe pieniądze.Jeśli ktoś zna się na tych sprawach, umie sam zawalczyć nie musi korzystać z usług kancelarii odszkodowawczych. Ja niestety po wypadku nie byłam w stanie zająć się wszystkim, z resztą nawet się na tym nie znam. Michal Pietrykowski zawsze możesz zadzwonić na infolinię i przeanalizować swoją sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lanzop Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 10% to nie dużo, oczywiście tyle procent z kwoty odszkodowania to nie są małe pieniądze, ale lepiej zapłacić 10% niż 30%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EwelinaManusiak Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 No niestety gdyby ubezpieczyciele nie oszukiwali nic byśmy nie tracili. A tak to musimy korzystać z usług kancelarii odszkodowawczych. Ja osobiście wolę zapłacić im niż zostać już w ogóle bez niczego. Przecież w końcu odwalą za nas kupę dobrej roboty. Ponadto płaci się przecież dopiero po wygranej sprawie – bynajmniej z tego co wiem to tak jest w Votum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpan Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 jasne, w HP tez biora 20% i to dla mnie nie bylo wcale za duzo patrzac na to ile zrobili w mojej sorawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Montre Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Dokładnie, ja też wolę się podzielić, niż zostać z niczym. Dzięki temu miałem pieniądze na rehabilitację kolana. A w teorii to była moja wina, że spadła mi na noge paleta. Votum mi pomogło uzyskac odszkodowanie i nie wzięli jakoś starsznie dużo, bo 27% - w porównaniu z innymi kancelariami- naprawdę spoko stawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Montre wrote: Votum mi pomogło uzyskac odszkodowanie i nie wzięli jakoś starsznie dużo, bo 27% - w porównaniu z innymi kancelariami- naprawdę spoko stawka 27 % to nie strasznie dużo??? dla kogo nie dużo, bo to prawie 1/3 odszkodowania Lubię takich naganiaczy A potem jak człowiek bierze uczciwą prowizję 15-18 % to ludzie pytają, a czemu tak mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EwelinaManusiak Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Andrzej_Gryczka wrote: Montre wrote: Votum mi pomogło uzyskac odszkodowanie i nie wzięli jakoś starsznie dużo, bo 27% - w porównaniu z innymi kancelariami- naprawdę spoko stawka 27 % to nie strasznie dużo??? dla kogo nie dużo, bo to prawie 1/3 odszkodowania Lubię takich naganiaczy A potem jak człowiek bierze uczciwą prowizję 15-18 % to ludzie pytają, a czemu tak mało A czy ta firma za 15-18% nie jest to jakaś firma „krzak” bierze kasę i jej nie ma? Votum to stabilna firma, utrzymuje się na giełdzie.. sama chyba bym wolała trochę mniej zyskać a wiedzieć że jestem w dobrych i profesjonalnych rękach ..a wiadomo, że każdy chce wynagrodzenie za wykonaną pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 EwelinaManusiak wrote:Andrzej_Gryczka wrote:Montre wrote:Votum mi pomogło uzyskac odszkodowanie i nie wzięli jakoś starsznie dużo, bo 27% - w porównaniu z innymi kancelariami- naprawdę spoko stawka27 % to nie strasznie dużo??? dla kogo nie dużo, bo to prawie 1/3 odszkodowania Lubię takich naganiaczy A potem jak człowiek bierze uczciwą prowizję 15-18 % to ludzie pytają, a czemu tak mało A czy ta firma za 15-18% nie jest to jakaś firma „krzak” bierze kasę i jej nie ma? Votum to stabilna firma, utrzymuje się na giełdzie.. sama chyba bym wolała trochę mniej zyskać a wiedzieć że jestem w dobrych i profesjonalnych rękach ..a wiadomo, że każdy chce wynagrodzenie za wykonaną pracę.Kpi Pani, czy faktycznie Pani tak uważa? Już słyszałem, że te największe wciskają poszkodowanym, że jak chcą jeździć lepszym samochodem, jeść lepszą szynkę, to przecież musi więcej zapłacić i tak samo jest z odszkodowaniami - takie przykłady podają Klienci na spotkaniach A to nie prawda, bo wysoka prowizja nie wynika wcale z jakość obsługi, ale z konieczności opłacenia agentów - naganiaczy, którym Pani zdaje się być. Na forum jest kilku pełnomocników, którzy za zdecydowanie mniejszą prowizję robią kilka razy lepszą robotę niż te "Wasze" spółki giełdowe lub inni Lyderzy branży. Prawda jest tak, że przy prowizji ok. 20 % firmy działające w MLM nie przetrwają Śmieszy mnie jak jeden Pan prezes z drugą Panią prezes czegoś tam nagrywają filmy, przestrzegając że niska prowizja to ryzyko, chyba dla tych co biorą duże prowizje, że w końcu ludzie nie będą się nabierać na wciskanie kitów Jako Klient wolałbym otrzymać więcej i być w dobrych rękach PS z tego co kojarzę, to firmy które znikały z pieniędzmi Klientów, małych prowizji nie pobierały, a i tak było za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iga_Bednak Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Wertując Państwa wypowiedzi uważam, że branża odszkodowawcza nie powinna zajmować się szkalowaniem konkurencji. Wiele agentów robi wszystko aby zniszczyć swoich przeciwników, to pieniądze przesłaniają im oczy. Starajcie się pomagać Waszym klientom, promujcie swoje firmy ale nie sądźcie innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Iga_Bednak wrote:Wertując Państwa wypowiedzi uważam, że branża odszkodowawcza nie powinna zajmować się szkalowaniem konkurencji. Wiele agentów robi wszystko aby zniszczyć swoich przeciwników, to pieniądze przesłaniają im oczy. Starajcie się pomagać Waszym klientom, promujcie swoje firmy ale nie sądźcie innych.Opisywanie patologii, to nie szkalowanie. Jeśli jako osoba zajmująca się odszkodowaniami, widzę, że firma X. Y, Z naciąga Klientów na wysokie prowizje, albo w nielegalny sposób zdobywa dane Klientów to czemu mam nie reagować?Rzecznik Finansowy rozpoczął pracę nad ustawą o doradcach odszkodowawczych i miejmy nadzieję, że zakończy się temat wysokich prowizji, chodzenia po szpitalach i cmentarzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iga_Bednak Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Najważniejszy jest klient i etyczne działanie. A myślę, że Pan po prostu jest zazdrosny o konkurentów ponieważ mają lepsze wyniki i skuteczność niż Pana firma. Najlepiej pisać nielegalnie, naciągają.. to czysta zazdrość.. Może czas wziąć się do roboty a nie szukać szczęścia obrażając innych agentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Iga_Bednak wrote:Najważniejszy jest klient i etyczne działanie. A myślę, że Pan po prostu jest zazdrosny o konkurentów ponieważ mają lepsze wyniki i skuteczność niż Pana firma. Najlepiej pisać nielegalnie, naciągają.. to czysta zazdrość.. Może czas wziąć się do roboty a nie szukać szczęścia obrażając innych agentów.Zazdrosny jestem tylko o żonę Skoro Pani wie jakie wyniki ma moja firma to proszę o nich napisać, nie obrażę się, a i może dowiem się czegoś o swojej firmie. Proszę o przykłady, spraw które Pani firma po mnie poprawiała, może jakiś przykład że wziąłem 30 - 40 % prowizji. Piszę Szanowna Pani o patologii w działaniu co po niektórych, nie wskazując ich z imienia i nazwiska / nazwy. Jeśli ktoś bierze to personalnie to już nie mój problem, a i może świadczyć że uderzenie było w czuły punkt . Czekam na konstruktywną krytykę i polemikę, bo na razie pisze Pani jak świeży agent po odbytym niedawno szkoleniu PS nie jestem agentem żaden z firm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej.Andruszkiewicz Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Wiadomo jak Ci duzi i "najlepsi" pozyskują klientów każdy o tym wie ale jest cisza na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Tak jest Panowie, w sieci pełno jest filmików z "konferencji" gigantów odszkodowań. Co mają robić, żeby naciągnąć klienta na jak najwyższą prowizję Uważam jednak, że należy się częściowo zgodzić z wypowiedzią Pani Igi Bednak - dotyczącą pomagania na forum. Pani Igo - proszę zwrócić uwagę, kto na tym forum odpowiada forumowiczom merytorycznie na zadane pytania a kto jedynie podaje dane kontaktowe firmy, którą reprezentuje. Następnie proszę wyciągnąć wnioski, kto i na co jest nastawiony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Michale, Błażeju mam wrażenie, że jesteście po prostu zazdrośni, ponieważ inni mają lepsze wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iga_Bednak Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Widzę, że Panowie na wszystko znajdą odpowiedź. Jeden jest od tworzenia tak jak mówicie filmików a inny od wyśmiewania się z niego na forach. I wiecie co Wam powiem, wszyscy jesteście siebie warci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksawery78 Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 a tak na boku: Andrzej Gryczka to ma jakąs licencję na ocenianie która prowizja jest wysoka, która jest uczciwa, która jest niska ? Skąd pomysł że 15-18% to jest akurat to "uczciwe" ? A może 10% jest uczciwe ? Albo 5% ? Pomysł że przy prowizji 20% jakieś tam firmy nie przetrwają (MLM) także jest chyba chybiony. Widział kiedyś wyniki finansowe tych molochów ? Tam jest z czego ciąć (na wydatkach), spokojnie mogłyby to robić taniej. Tylko po co skoro są klienci. Zresztą dobrze wiecie że sama wartość prowizji ma drugorzędne znaczenie, ważne od czego jest pobierana (a od czego nie), ważne jest czy firma w ramach prowizji ponosi wszystkie koszty (także w sądzie) i to na własne ryzyko (nawet przy przegranej czy niepełnej wygranej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Ksawery78 wrote:a tak na boku: Andrzej Gryczka to ma jakąs licencję na ocenianie która prowizja jest wysoka, która jest uczciwa, która jest niska ? Skąd pomysł że 15-18% to jest akurat to "uczciwe" ? A może 10% jest uczciwe ? Albo 5% ?.Jeśli sprawa jest na 1 mln to prowizja 5 lub 10 % może być uznana za uczciwa. Moja opinia bierze się stąd, że na co dzień zajmuję się odszkodowaniami, nie naganianiem Klientów, ale merytoryczną likwidacją szkód i zdarza mi się poprawić po niektórych, gdzie prowizja wynosi np. 30 % + VAT, a nakład pracy jest minimalny, o zaangażowaniu środków finansowych nie wspominając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna_K Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Dziwne, że nikt nie zwrócił uwagi na to, że kancelarie odszkodowawcze zwykle nie pobierają wynagrodzenia za samo prowadzenie sprawy, a dopiero po pozytywnym zakończeniu sprawy (tzw. success fee). Dlatego takim kancelariom zależy, żeby jak najwięcej spraw było wygranych, oraz żeby ugrać w sądzie jak najwyższe odszkodowanie dla klienta. Jeśli kancelaria jest skuteczna pod tymi względami, nie musi żądać od klienta wysokiej prowizji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi