Adi1 Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 WitamZwracamy się z zapytaniem ile czasu mam na odwołanie się od decyzji PZU?? Uleglem wypadkowi w pracy ,miałem rozcięcie. Zbicie kolana z obrzekiem .z PZU otrzymałem 720 zł 1% .bez stawania na komisje. W tej chwili jestem po komisji z zusu ,w której orzeczono stwierdzenie upośledzenia funkcji kolana lewego ,który powoduje trwały uszczerbek i dano mi 4%.czy mogę ubiegać się od PZU o ponowne na liczenie oraz komisje lekarska mimo iz pieniądze wpłynęły na konto ok 2 tyg temu. Bardzo proszę o rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej.Andruszkiewicz Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Powiedz jak doszło do wypadku? Czy było to zaniedbanie pracodawcy? Co do komisji naocznej musisz sprawdzić jaki masz wariant polisy. Czasami są takie warianty, że nie ma możliwości powołania komisji naocznej. Odwołanie jak najbardziej możesz złożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Adi1 wrote:WitamZwracamy się z zapytaniem ile czasu mam na odwołanie się od decyzji PZU?? Uleglem wypadkowi w pracy ,miałem rozcięcie. Zbicie kolana z obrzekiem .z PZU otrzymałem 720 zł 1% .bez stawania na komisje. W tej chwili jestem po komisji z zusu ,w której orzeczono stwierdzenie upośledzenia funkcji kolana lewego ,który powoduje trwały uszczerbek i dano mi 4%.czy mogę ubiegać się od PZU o ponowne na liczenie oraz komisje lekarska mimo iz pieniądze wpłynęły na konto ok 2 tyg temu. Bardzo proszę o radeNa odwołanie masz 3 lata od decyzji PZU. Złóż odwołanie powołując się na orzeczenie ZUS. Może się zdarzyć, że masz wariant ubezpieczenia "sztywny % za uszczerbek" i powołanie na orzeczenie ZUS nie wiele pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi