Anik Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Witam. Mam pytanie zlamalam kostkę z zerwanie zwiazadel 27 grudnia 2014. Wiec w tym dniu założyli mi gips myśleli ze gipsem da się wszystko załatwić lecz gips nie pomógł i 8 stycznia 2015 miałam operacje mam 3 śrubki i płytki . i będę miała jeszcze dwa zabiegi jeden za trzy miesiące żeby zdjęli srubki a drugi za jakieś półtora roku na zdjęcie płytek . I ile należy się za to odszkodowania ? Plus do tego pod koniec leczenia z jakis msc lub dwa miesiące rehabilitacji będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anik Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Wie ktoś może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anik Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Tak mam ubezpieczenie prywatne i szkolne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anik Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Jestem ubezpieczona prywatnie i szkolenie . pomoże to pani w czymś ? Uraz był spowodowany na lodowisku , wywalilam się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Nic to Pani beacie nie pomoże, bo ona na odszkodowaniach się nie zna, tylko wkleja numer telefonu Skoro ma Pani dwa rodzaje ubezpieczeń to z obydwu może Pani otrzymać świadczenia. Wysokość ich zależy od sumy ubezpieczenia i sposobu liczenia oraz wysokości trwałego uszczerbku na zdrowiu (są również ubezpieczenia ze sztywnym mnożnikiem np. złamanie nogi 10 % bez względu na rodzaj złamania i powikłania). % uszczerbku ustali lekarz w oparciu o tabele która stanowi załącznik do OWU (ogólne warunki ubezpieczenia). WG tabeli ZUS (tabele ubezpieczycieli są zbliżone) uraz stawu skokowego bez zniekształceń oceniony jest pomiędzy 1 - 15 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anik Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Ubezpieczenie prywatne mam 240 a szkolne 40 zł. Eh ale mam nadzieję ze to Nie będzie jakies 1000-1500 zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Anik wrote: Ubezpieczenie prywatne mam 240 a szkolne 40 zł. Eh ale mam nadzieję ze to Nie będzie jakies 1000-1500 zł ? Rozumiem, że podane kwoty to jest miesięczna wysokość składki? Te kwoty nic nie mówią o wysokości sumy ubezpieczenia, tą może Pani sprawdzić w polisie. Niestety może się okazać, że świadczenie będzie w niższej wysokości niż Pani zakłada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anik Opublikowano 11 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Jak bedzie nizsza , to wysle odmowe , poniewaz mam 10 srub , i jedna plytke i bd miala z 5-6 operacji jesli nie wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Anik wrote: Jak bedzie nizsza , to wysle odmowe , poniewaz mam 10 srub , i jedna plytke i bd miala z 5-6 operacji jesli nie wiecej Suma świadczenia w przypadku ubezpieczeń NNW zależy od trwałego lub długotrwałego uszczerbku na zdrowiu, a nie od liczny zabiegów jakie Pani przejdzie oraz od poczucia krzywdy - to nie jest ubezpieczenie. Za zabiegi operacyjne może Pani otrzymać świadczenie, jeśli będzie miała Pani taki wariant w ubezpieczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anik Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 A jak można zobaczyć na necie z tym owu i nnw ? Jest jakąś strona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Na polisie powinna mieć Pani dokładne określenie jakie OWU mają zastosowanie do Pani umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anik Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Ale to dopiero pod koniec leczenia zobacze . ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anik Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi