ewa777 Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Bardzo proszę o informację ,jakie są procedury o odszkodowanie z tytułu upadku z drabinyPracowałam w gospodarstwie brata i spadłam .jeszcze nie zgłaszałam do pzu wypadku .Co powinnam wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika.k Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Witam, co do lekarza to jego zachowanie nie jest niczym nowym. Odkąd pamiętam zaświadczenie od lekarza na temat stanu zdrowia podczas leczenia zawsze było problemem. Jeżeli leczenie byłoby prywatne, z pewnością takie zaświadczenia wypisywałby na zawołanie tylko, że za opłatą. Co zrobić, taki kraj...Wracając do sprawy, to proszę napisać z jakiej wysokości Pani spadła, czy to było w zakresie obowiązków, etc.BHP-owcowi chodzi o informację z rozpoznanym urazem potrzebnym do uzupełnienia protokołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika.k Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika.k Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Między innymi tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 monika.k wrote: Tak , był to zakres moich obowiązków gdyż nie ma nigdzie zapisu dotyczących obowiązków kierownika w dyskoncie. Człowiek zobowiązany jest robić wszystko. W moim przypadku upadek nastąpił z około 80 cm. Usiłowałam zdjąć z górnej półki rolki do drukarek fiskalnych (udało się !!! same spadły)a ja razem z nimi. Najgorszy jest fakt iż główną przyczyną wypadku był zawrót głowy a co za tym idzie nie kontrolowany odruch spowodowany jak dla mnie bardzo dużym stresem. Wymuszenia przez pracodawcę na mojej osobie wystawienia dokumentu kw na poczet zaliczki mojego wynagrodzenia. Miałam oddać 1/3 pensji jako zwrot kosztów dojazdu osób przybyłych na inwentaryzację. Z tego co wyczytałam zawrót głowy czy omdlenie nie jest przyczyną zewnętrzną tym bardziej stres. W związku z powyższym mogą nie uznać mi wypadku w pracy.??? Tak, w Pani przypadku nie zostanie zaliczony wypadek w pracy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika.k Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 ewa777 wrote:Bardzo proszę o informację ,jakie są procedury o odszkodowanie z tytułu upadku z drabinyPracowałam w gospodarstwie brata i spadłam .jeszcze nie zgłaszałam do pzu wypadku .Co powinnam wiedzieć1. z jakiego ubezpieczenie chcesz dochodzić świadczeń2. co było przyczyną upadku3. czy posiadacz gospodarstwa posiadał ubezpieczenie OC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa777 Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Dziękuję za odpowiedz panu AndrzejowiOdpowiem na pytania-1.z ubezpieczenia brata oc-2.drzewo się złamałomam endoprotezę stawu biodrowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilnowak Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Witam, Przede wszystkim czy brat ma wykupione obowiązkowe OC rolnika, żeby można rościć. Niby obowiązkowe, ale wiadomo jak to jest,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi