Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Upadek z drabiny

ewa777
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, co do lekarza to jego zachowanie nie jest niczym nowym. Odkąd pamiętam zaświadczenie od lekarza na temat stanu zdrowia podczas leczenia zawsze było problemem. Jeżeli leczenie byłoby prywatne, z pewnością takie zaświadczenia wypisywałby na zawołanie tylko, że za opłatą. :D Co zrobić, taki kraj...

Wracając do sprawy, to proszę napisać z jakiej wysokości Pani spadła, czy to było w zakresie obowiązków, etc.

BHP-owcowi chodzi o informację z rozpoznanym urazem potrzebnym do uzupełnienia protokołu.

monika.k wrote:

Tak , był to zakres moich obowiązków gdyż nie ma nigdzie zapisu dotyczących obowiązków kierownika w dyskoncie. Człowiek zobowiązany jest robić wszystko. W moim przypadku upadek nastąpił z około 80 cm. Usiłowałam zdjąć z górnej półki rolki do drukarek fiskalnych (udało się !!! same spadły)a ja razem z nimi. Najgorszy jest fakt iż główną przyczyną wypadku był zawrót głowy a co za tym idzie nie kontrolowany odruch spowodowany jak dla mnie bardzo dużym stresem. Wymuszenia przez pracodawcę na mojej osobie wystawienia dokumentu kw na poczet zaliczki mojego wynagrodzenia. Miałam oddać 1/3 pensji jako zwrot kosztów dojazdu osób przybyłych na inwentaryzację. Z tego co wyczytałam zawrót głowy czy omdlenie nie jest przyczyną zewnętrzną tym bardziej stres. W związku z powyższym mogą nie uznać mi wypadku w pracy.???

Tak, w Pani przypadku nie zostanie zaliczony wypadek w pracy..

• 2 lata później...
ewa777 wrote:
Bardzo proszę o informację ,jakie są procedury o odszkodowanie z tytułu upadku z drabiny
Pracowałam w gospodarstwie brata i spadłam .jeszcze nie zgłaszałam do pzu wypadku .Co powinnam wiedzieć
1. z jakiego ubezpieczenie chcesz dochodzić świadczeń
2. co było przyczyną upadku
3. czy posiadacz gospodarstwa posiadał ubezpieczenie OC

• 3 tygodnie później...