Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Ubezpieczenie grupowe obejmuje ?

Adiozaaa
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 1,5 miesiąca temu wywróciłem się na oblodzonym chodniku rękę spuchła mi cala pojechałem do szpitala a oni stwierdzili ze nic mi nie jest ręka bolała straszni pojechałem do lekarza to dal mi 2 tyg l4 i kazał smarować tramolami i innymi opuchlizna zeszła ale bul został pojechałem do ortopedy który stwierdził po rentgenie ze ułamał mi się kawałek kości i utknął i blokuje mi ruchy nadgarstka dla tego cały czas boli zapisał mi taka opaskę uciskowa z szynami ręka cały czas mnie boli dostałem skierowanie na rehabilitacje czekam na termin jestem ubezpieczony grupowo w pracy w Generali lekarz napisał mi symbol choroby S63 czyli Zwichnięcie, skręcenie i naderwanie stawów i więzadeł na poziomie nadgarstka i ręki jestem w stanie dostać coś z ubezpieczalni proszę o pomoc :D

• 2 tygodnie później...
  • 5 lat później...

Czy ubezpieczenie grupowe obejmuje potknięcie, nawet jeśli nie była to wina jakiejś osoby? Niosąc zakupy potknęłam się na wejściu do domu, ale w zasadzie była to moja wina, bo nie zauważyłam krawężnika?

Doznałam skręcenia kostki, po 2 tygodniach zeszła opuchlizna i noga zaczyna powracać do sprawności ale nie wiem czy warto się bawić i to zgłaszać bo nie wiem na jakie odszkodowanie mogę liczyć.

Szanowna Pani,

nieszczęśliwy wypadek to zdarzenie nagłe, wywołane przyczyną zewnętrzną, które skutkuje uszczerbkiem na zdrowiu. W przypadku polis indywidualnych ubezpieczeń na życie lub od nieszczęśliwych wypadków, wysokość świadczenia oraz warunki ubezpieczenia zależą od zapisów warunków ubezpieczenia (w skrócie OUW). Nie jest wymagana wina ze strony osoby trzeciej, jednakże musi to być przyczyna zewnętrzna.

Wypłata odszkodowania uzależniona jest od sumy ubezpieczenia (znajdzie ją Pani na polisie) oraz orzeczonego trwałego uszczerbku na zdrowiu. W kwestii uszczerbku więcej informacji znajdzie Pani w artykule https://odzyskaj.info/poradnik-odszkodowania/uszczerbek-na-zdrowiu-a-dochodzenie-roszczen-z-ubezpieczenia-nnw/

W przypadku skręceń stawu skokowego - jeśli doszło do uszkodzeń więzadeł lub ścięgien - może zostać orzeczony trwały uszczerbek na zdrowiu. Jeśli jednak skręcenie po ustąpieniu opuchlizny nie pozostawiło trwałych ograniczeń, bolesności lub problemów z chodzeniem (nie wymaga dalszego leczenia lub rehabilitacji) orzecznik ubezpieczyciela może uznać, że nie ma trwałego uszczerbku, a co za tym idzie - nie należy się odszkodowanie.

Większość ubezpieczalni przyjmuje zgłoszenia oraz dokumentacje w formie elektronicznej (mailowo) może więc Pani spróbować zgłosić roszczenia.

Pozdrawiam

Marta Sordon

Pozdrawiam

Marta Sordon

Campter Odszkodowania

tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec

www.campter.pl

Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania