Adiozaaa Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Witam 1,5 miesiąca temu wywróciłem się na oblodzonym chodniku rękę spuchła mi cala pojechałem do szpitala a oni stwierdzili ze nic mi nie jest ręka bolała straszni pojechałem do lekarza to dal mi 2 tyg l4 i kazał smarować tramolami i innymi opuchlizna zeszła ale bul został pojechałem do ortopedy który stwierdził po rentgenie ze ułamał mi się kawałek kości i utknął i blokuje mi ruchy nadgarstka dla tego cały czas boli zapisał mi taka opaskę uciskowa z szynami ręka cały czas mnie boli dostałem skierowanie na rehabilitacje czekam na termin jestem ubezpieczony grupowo w pracy w Generali lekarz napisał mi symbol choroby S63 czyli Zwichnięcie, skręcenie i naderwanie stawów i więzadeł na poziomie nadgarstka i ręki jestem w stanie dostać coś z ubezpieczalni proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1661348271 Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Wszystko zależy od tego co masz w OWU Sprawdź czy jest coś takiego w tabeli i jaki % odszkodowania możesz za ten uszczerbek uzsykać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adiozaaa Opublikowano 21 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Sorki lekarz wypisał mi symbol s62 czyli złamanie nadgarstka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1661348271 Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 W takim razie tak jak wcześniej pisałem pozostaje Ci tylko sprawdzić w OWU, ile % odszkodowania przypada na uszczerbek w postaci zwichnięcia nadgarstka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adiozaaa Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 sprawdzalem i 15% uszczerbku czyli ile jest za 1%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1661348271 Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Liczysz sobie 15% od sumy Twojego ubezpieczenia Jeśli masz np. NNW na 30 tys. to wychodzi 4500 zł odszkodowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WPor22 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Czy ubezpieczenie grupowe obejmuje potknięcie, nawet jeśli nie była to wina jakiejś osoby? Niosąc zakupy potknęłam się na wejściu do domu, ale w zasadzie była to moja wina, bo nie zauważyłam krawężnika? Doznałam skręcenia kostki, po 2 tygodniach zeszła opuchlizna i noga zaczyna powracać do sprawności ale nie wiem czy warto się bawić i to zgłaszać bo nie wiem na jakie odszkodowanie mogę liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta Sordon Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Szanowna Pani, nieszczęśliwy wypadek to zdarzenie nagłe, wywołane przyczyną zewnętrzną, które skutkuje uszczerbkiem na zdrowiu. W przypadku polis indywidualnych ubezpieczeń na życie lub od nieszczęśliwych wypadków, wysokość świadczenia oraz warunki ubezpieczenia zależą od zapisów warunków ubezpieczenia (w skrócie OUW). Nie jest wymagana wina ze strony osoby trzeciej, jednakże musi to być przyczyna zewnętrzna. Wypłata odszkodowania uzależniona jest od sumy ubezpieczenia (znajdzie ją Pani na polisie) oraz orzeczonego trwałego uszczerbku na zdrowiu. W kwestii uszczerbku więcej informacji znajdzie Pani w artykule https://odzyskaj.info/poradnik-odszkodowania/uszczerbek-na-zdrowiu-a-dochodzenie-roszczen-z-ubezpieczenia-nnw/ W przypadku skręceń stawu skokowego - jeśli doszło do uszkodzeń więzadeł lub ścięgien - może zostać orzeczony trwały uszczerbek na zdrowiu. Jeśli jednak skręcenie po ustąpieniu opuchlizny nie pozostawiło trwałych ograniczeń, bolesności lub problemów z chodzeniem (nie wymaga dalszego leczenia lub rehabilitacji) orzecznik ubezpieczyciela może uznać, że nie ma trwałego uszczerbku, a co za tym idzie - nie należy się odszkodowanie. Większość ubezpieczalni przyjmuje zgłoszenia oraz dokumentacje w formie elektronicznej (mailowo) może więc Pani spróbować zgłosić roszczenia. Pozdrawiam Marta Sordon Cytuj Pozdrawiam Marta Sordon Campter Odszkodowania tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi