Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Denaturacja 3/4 rogówki prawego oka.

Ogi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W lutym roku 2008 doznałem urazu prawego oka. Na wskutek urazu chemicznego (zalanie alkoholem etylowym oka) doznałem denaturacji (ścięcia się) 3/4 części rogówki prawego oka. Przez pierwszy tydzień to co mogłem nim zobaczyć to jedną wielką rozmytą plamę dopiero z czasem polepszyło się. Okres odrostu całej warstwy rogówki wynosi 30 dni. I teraz moje pytanie? Ile orientacyjnie wynosi procent mojego uszczerbku na zdrowiu?

• 3 miesiące temu...

witam pod tym adresem możesz znaleźć informacje jak wyliczyć % uszczerbku na zdrowiu:

http://74.125.39.104/search?q=cache:SRrfhSbVhfsJ:www.piu.org.pl/download/Z2Z4L3BpdS9wbC9kZWZhdWx0X211bHRpbGlzdGFfcGxpa293LzI3/piu_tabela_10_05.pdf+Z%C5%82amania+ko%C5%9Bci+skokowej+lub+pi%C4%99towej+-+w+zale%C5%BCno%C5%9Bci+od+utrzymuj%C4%85cych+si%C4%99+dolegliwo%C5%9Bci+oraz+ograniczenia+funkcji:&hl=pl&ct=clnk&cd=1&client=firefox-a

Możesz oczywiście starać się o odszkodowanie z Twojej polisy NW Procedura dochodzenia odszkodowania z polisy NW nie jest skomplikowana Na początek należy zgłosić szkodę (na specjalnym druku) i stawić się na komisję lekarską wyznaczoną przez zakład ubezpieczeń. Pamiętaj aby na komisję przynieść możliwie najwięcej dokumentów medycznych dotyczących Twojego przypadku.