Ogi Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 W lutym roku 2008 doznałem urazu prawego oka. Na wskutek urazu chemicznego (zalanie alkoholem etylowym oka) doznałem denaturacji (ścięcia się) 3/4 części rogówki prawego oka. Przez pierwszy tydzień to co mogłem nim zobaczyć to jedną wielką rozmytą plamę dopiero z czasem polepszyło się. Okres odrostu całej warstwy rogówki wynosi 30 dni. I teraz moje pytanie? Ile orientacyjnie wynosi procent mojego uszczerbku na zdrowiu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imported_michal Posted March 15, 2008 Share Posted March 15, 2008 A widzisz coś na to oko? to może być spory uszczerbek, na pewno przeszło 30%. Z jakiego ubezpieczenia zamierzasz dochodzić odszkodowania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ogi Posted July 5, 2008 Author Share Posted July 5, 2008 tak mój wzrok wrócił już do poprzedniego stanu jestem ubezpieczony na uczelni czy mogę w takim bądź razie ubiegać się o odszkodowanie ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riaa Posted July 10, 2008 Share Posted July 10, 2008 witam pod tym adresem możesz znaleźć informacje jak wyliczyć % uszczerbku na zdrowiu:http://74.125.39.104/search?q=cache:SRrfhSbVhfsJ:www.piu.org.pl/download/Z2Z4L3BpdS9wbC9kZWZhdWx0X211bHRpbGlzdGFfcGxpa293LzI3/piu_tabela_10_05.pdf+Z%C5%82amania+ko%C5%9Bci+skokowej+lub+pi%C4%99towej+-+w+zale%C5%BCno%C5%9Bci+od+utrzymuj%C4%85cych+si%C4%99+dolegliwo%C5%9Bci+oraz+ograniczenia+funkcji:&hl=pl&ct=clnk&cd=1&client=firefox-a Możesz oczywiście starać się o odszkodowanie z Twojej polisy NW Procedura dochodzenia odszkodowania z polisy NW nie jest skomplikowana Na początek należy zgłosić szkodę (na specjalnym druku) i stawić się na komisję lekarską wyznaczoną przez zakład ubezpieczeń. Pamiętaj aby na komisję przynieść możliwie najwięcej dokumentów medycznych dotyczących Twojego przypadku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts