123poszkodowany1 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Witam,proszę o poradę w następującej sprawie:Dwa tygodnie temu córka 15 lat przechodziła na przejściu i wjechał w nią samochod. Na szczęście nic poza obtarciami i siniakami się jej nie stało- po dwóch godzinach wyszła ze szpitala, jednak teraz boi się przechodzić przez jezdnię. Czy mogę się domagać odszkodowania z tytułu stresu powypadkowego? Czy TU może to uznać jako próba wyludEnia? Czy jest jakis sens zakladac proces cywilny sprawcy? Dodam, że jest kilkoro świadków zdarzenia, jednak sprawca powołuje się na fakt, że córka weszła na przejście wymuszają c pierwszeństwo, z słuchawkami na uszach. Policja stwierdziła wine sprawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123poszkodowany1 Opublikowano 24 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Witam,dzięki za odpowiedzi. Nie mam żadnej dokumentacji, tak jak mówiłem córkę wpisano od razu ze szpitala- obrażenia mniejsze niż siedem dni. Chodzi mi tylko o to zadośćuczynienie. Czy są na nie szanse bez dokumentacji medycznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EwelinaKoziol Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Bez dokumentacji medycznej ubezpieczyciel na pewno odmówi wypłaty świadczenia. Zadośćuczynienie za cierpienie psychiczne należy się jeżeli zostanie udokumentowane poprzez np. wizyty u psychiatry lub u psychologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi