Kristof27 Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 WitamW zeszłym roku w Kwietniu miałem wypadek w pracy, spadlem z drabiny z wysokości ponad 2 metrów. Wypadku nie zglosilem z myślą że strace pracę. Przez okres dwóch miesięcy po tym wypadku miałem dziwne dretwienie prawej nogi.Z końcem Maja znalazłem się u neurologa z pełnym niedowładem prawej nogi. Dostałem zwolnienie na 3 tygodnie, umowę o pracę miałem na czas określony do końca Czerwca z firmą posredniczaca pracę. W związku z zaistniałą sytuacją mojego pobytu na zwolnieniu i operacji przepukliny międzykręgowej w odcinku lędźwiowym firma ta mnie zwolniła z pracy. Nie skończyło się to na jednej operacji, były 3, przy ostatniej wstawili mi w odcinek lędźwiowy dwa pręty i osiem śrub. Minął rok jestem już po rehabilitacji i sanatorium, mam teraz ograniczone pole w znalezieniu odpowiedniej pracy. Czy w zaistniałej sytuacji mogę się starać o jakieś odszkodowanie ? Z góry Serdecznie Dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 A jest Pan w stanie udowodnić zaistniałe zdarzenie? Mam tutaj na myśli świadków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristof27 Opublikowano 9 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Myślę że jeden świadek by się znalazł .....Czy dana sytuacja - sprawa może być wygrana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ellina Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Możesz zajrzeć na stronę firmy Lex Fortis, oni deklarują egzekucję odszkodowania nawet kilka lat po zdarzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W.Wojciechowski Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 fajnie, że ma Pan świadka, ja miałem kiedyś podobną sytuację i niestety żaden świadek nie chciał zeznawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi