dreadlook Posted July 10, 2015 Share Posted July 10, 2015 Witam, 30.06 br. byłem na podwórku u znajomego, który zahaczył moje auto ciągnikiem (doczepioną kosiarką). W wyniku czego uszkodził mi tylny prawy błotnik (wgniecenie na pięść, zagięte ranty), lampę (urwany zaczep), zderzak (krzywo patrzy, lakier uszkodzony do gołego plastiku, nie wiem, czy zaczepy nie są połamane). Auto to Citroen Berlingo z 2010r. całe w oryginale, malowana była tylko tylna klapa. Wczoraj otrzymałem odszkodowanie w wysokości 1246,51zł. Dla mnie są to śmieszne pieniądze, ponieważ wystarczą tylko na malowanie i na lampę, a gdzie chociażby reperaturka błotnika? Nie ukrywam, że chciałbym wymienić cały błotnik.. Lampa zamiennik (dlaczego, skoro mam teraz oryginał?). Dodam, że ubezpieczenie z Concordii. Mam się odwoływać, czy to nic nie da? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Posted July 11, 2015 Share Posted July 11, 2015 Witam,jeżeli ma pan na względzie naprawę samochodu to proszę skorzystać z naprawy bezgotówkowej w dowolnym warsztacie bądź w warsztacie wskazanym przez ubezpieczyciela. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dreadlook Posted July 11, 2015 Author Share Posted July 11, 2015 Pewnie już nie mogę z tego skorzystać skoro przelali mi pieniądze na konto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Posted July 11, 2015 Share Posted July 11, 2015 Może Pan. Proszę skontaktować się z Ubezpieczycielem i przedstawić sprawę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_ Posted November 12, 2015 Share Posted November 12, 2015 Masz 2 opcje:- pierwsza to udać się wybranego warsztatu, uzyskać kalkulację kosztów naprawy, przesłac ją ubezpieczycielowi i naprawić pojazd;- druga, to samodzielnie uzyskać kosztorys naprawy u niezależnego eksperta, przedstawić go ubezpieczycielowi i w przypadku odmowy dopłaty odszkodowania, skierowac sprawę do sądu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now