Jump to content
Forum Odszkodowania

Kolizja, s13 w ciąży

senseye
 Share

Recommended Posts

Witam, niedawno miałam kolizję jako kierowca, pan uderzył w tyl auta. Sprawa zgłoszona do ubezpieczyciela sprawcy - szkoda calkowita auta. Wizyta u chirurga już za mną, ze względu na to, że jestem w 7mc ciąży nie mogę mieć prześwietlenia, lecz chirurg zalecił kołnierz na 2 tygodnie. Na skierowaniu od lekarza rodzinnego do ortopedy S13 - Zwichnięcie, skręcenie i naderwanie stawów i więzadeł na poziomie szyi . To samo powiedział chirurg, przede mną jeszcze wizyta u ortopedy. Na jakie odszkodowanie mogę liczyć ? Jak poprowadzić dalej sprawę, nie wiem kompletnie nic.

W dniu wczorajszym w jednej z moich spraw, w których Poszkodowana była w ciąży i także doznała urazu kręgosłupa SR dla Warszawy Śródmieścia zasadził ponad 16 tyś zł. (ubezpieczyciel wypłacił polubownie ok. 2.000,00 zł.). Były także wizyty u psychologa, bo sprawca wypadku zginął w wypadku, więc stres i emocje były duże.

Wiele będzie zależało jak potoczy się leczenie i czy doszło do uszkodzenia struktur (mięśnie, więzadła, spłycenie lordozy itp.)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...