kaamilaa92 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Witam, bardzo proszę o poradę, ponieważ spędza mi to po prostu sen z powiek. Wczoraj razem z narzeczonym byliśmy uczestnikami wypadku. Jechaliśmy samochodem, stojąc przed pasami w pewnej chwili poczuliśmy ogromne uderzenie. W tył samochodu wjechał tramwaj (!) Pan motorniczy widząc, że żyjemy i wszystko z nami w porządku od razu zaczął mieć multum pretensji, podczas rozmowy z policją ledwo dał dojść do głosu, twierdząc, że to my podczas zmiany pasa ruchu zajechaliśmy mu drogę, a on nie zdążył zahamować. Oczywiście po nagraniach z monitoringu wyszła cała prawda, że pan kompletnie się zgapił i w nas wjechał. Nie usłyszeliśmy słowa "przepraszam", kompletnie nic. Auto, na które wzięliśmy 2 miesiące temu kredyt, w które włożyliśmy mnóstwo pieniędzy (założenie gazu, rejestracja w kraju, opłaty itd.) zostało bardzo zniszczone. Policjant stwierdził, że będzie to najprawdopodobniej "szkoda całkowita". Nam na szczęście nic się nie stało, nie było obdukcji, karetki pogotowia itd. Moje pytanie brzmi: jak i czy uda nam się całkowicie odzyskać pieniądze zainwestowane w samochód? Otrzymaliśmy numer telefonu, pod który mamy zadzwonić, aby ubiegać się o odszkodowanie z polisy ubezpieczeniowej tramwaju. Czy to wystarczy? Czy mogę w jakiś sposób lepiej rozegrać tą sytuację? Ponadto jestem rozgoryczona zachowaniem motorniczego, nie wiem co zrobić, aby choć trochę "dostał za swoje". Bardzo proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Jaką pobieracie prowizję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Michal_Pietrykowski wrote:Jaką pobieracie prowizję?Na moje oko jest to jednoosobowa firma ,,krzak'' przepraszam za porównanie ale nie mogłem się powstrzymać... Strona w budowie, poczta na onecie, i tylko jeden numer kontaktowy w dodatku komórka. Więc poprawnie zadane pytanie powinno brzmieć:Jaką pobierasz prowizję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
syjon67 Opublikowano 17 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Skorzystaj z dobrej i sprawdzonej firmy. Uważaj na oszustów których jest niestety coraz więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekg2 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Tylko właśnie w dobie oszustów i naciągaczy ciężko jest znaleźć dobrą firmę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanislaw1661348286 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Od kancelarii *** uzyskasz bezpłatną poradę prawną w tej kwestii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanislaw1661348286 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 prowizja jest tam u nich od wyegzekwowanej kwoty i jest zależna od stopnia trudności oraz tego czy ma to być postępowanie polubowne czy polubowne + sądowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi