StalFans Posted September 8, 2015 Share Posted September 8, 2015 Witam. A więc tak jako, że miałem wypadek i na karcie informacyjnej jest pewna niezgodnosc, pytanie dotyczy ubezpieczyciela. Mianowicie mam napisane " Chory przechodząc przez ogrodzenie doznał zranienia prawej dłoni" natomiast ja przechodząc przez ogrodzenie, zeskoczyłem, podparłem sie dłońmi i ręka wylądowała mi na potłuczonej butelce. I teraz jak ubezpieczyciel to zinterpretuje, wersje z SORu czy moją? Drugie pytanie, w karcie informacyjnej mam zapisane " Pacjent spożywał alkohol " a sytuacja wyglądała tak, że rane miałem mega szarpaną i podczas podawania zastrzyku przeciw tężcowi, lekarz pytał czy piłem. Myslałem, ze jest to istotne i powiedziałem, że tak i podałem ilosc wypitego alkoholu ( 1 piwo ). Czy będzie to miało bardzo istotny wpływ na decyzje ubezpieczyciela ? W moim ubezpieczeniu jest taki zapis:działania Ubezpieczonego w stanie po użyciu alkoholu lubw stanie nietrzeźwości bądź w wyniku uszkodzeń trzustki lubwątroby spowodowanych spożywaniem alkoholu (stan nietrzeźwościzachodzi, gdy zawartość alkoholu w organizmie wynosi lub prowadzido: stężenia we krwi powyżej 0,5‰ alkoholu albo obecnościw wydychanym powietrzu powyżej 0,25 mg alkoholu w 1 dm3. Stanpo użyciu alkoholu zachodzi, gdy zawartość alkoholu w organizmiewynosi lub prowadzi do stężenia we krwi od 0,2‰ do 0,5‰ alkoholualbo obecności w wydychanym powietrzu od 0,1 mg do 0,25 mgalkoholu w 1 dm Moje pytanie: Jak w takiej sytuacji wygląda sprawa z ubezpieczeniem? Dziekuje za odpowiedz pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
StalFans Posted September 8, 2015 Author Share Posted September 8, 2015 Dziekuje za odpowiedz. Nie było badania krwi, ponieważ tak jak mówie, było 1 małe piwo, dokładnie Warka Radler, wiec nie było zawartosci alkohlu we krwi, podejrzwam, że podczas zdarzenia też nic nie było. Tak samo w karcie z SOR nie ma informacji o ilosci szwów, informacji o podawanych lekach. Czy jest to istotne ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now