maticx Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Mam taką wątpliwość... Czy sama czynność wchodzenia po schodach z szatni po przyjściu do pracy, może być uznana za wypadek w pracy? Pracownik poczuł ból w lewej pachwinie wchodząc normalnie po schodach... nic innego się nie wydarzyło. Później się okazało, że doznał naderwania przyczepu mięśnia prostego uda lewego. Mam spore wątpliwości...Co o tym sądzicie?Czy wyczerpuje to znamiona wypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maticx Opublikowano 11 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Tylko, że mówię tu o postępowaniu powypadkowym. Czy można wchodzenie po schodach uznać za wypadek? Nie było żadnego potknięcia ani innych historii. Po prostu nagle poczuł ból w pachwinie. No i powiem wprost... Mam bardzo duże wątpliwości, że to się stało w pracy, podejrzenie moje jest takie, że stało się to dzień wcześniej i tak przyszedł do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maticx Opublikowano 22 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Chodziło tylko o to czy uznać można coś takiego za wypadek w pracy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maticx Opublikowano 23 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 No mi tu właśnie przyczyna zewnętrzna nie pasuje i do tego w sumie nad nagłością zdarzenia można by chyba też podyskutować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi