Jump to content
Forum Odszkodowania

Kto zapłaci za zniszczenia

Krzysztof94
 Share

Recommended Posts

Witam. Około trzech tygodni temu miałem wypadek drogowy doszło do zderzenia dwóch aut, policja uznała moją winę, a ubezpieczalnia nie chce wypłacić pieniędzy ludziom z drugiego auta, więc pewnie będą oni chcieli się o te pieniądze sądzić. Czy w sądzie może zapaść decyzja o tym że za zniszczone auto będę musiał płacić z własnej kieszeni?

Jeśli pozew zostanie przeciwko Panu złożony, to sąd nie powinien rozpocząć przewodu dopóki nie zawiadomi Pańskiego TU o sprawie, który może do sprawy przystąpić. Wyrok ostatecznie powinien być w takim przypadku zrealizowany przez Ubezpieczyciela.

TeresaR wrote:

Jedynie w przypadku gdy Pan nie miał opłaconej polisy OC poszkodowani mogą rościć od Pana odszkodowanie i zadośćuczynienie.

Proszę o podanie podstawy prawnej takiego twierdzenia????

Andrzej jeszcze nie wiesz, że ci użytkownicy, którzy nie wypowiadają się merytorycznie na dany temat, są "naganiaczami" dla swoich firm i w większości przypadków nie mają pojęcia o prawie???

Michale wiem to doskonale, ale chcę aby czytający miał świadomość, że ten naganiacz nic nie wie i dzwonienie do niego to tylko strata czasu :)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...