mnowak02 Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Witam,Podczas wysiadania z samochodu zle nadepnąłem i uszkodziłem sobie więzadła w stopie. NSamochoód posiada ubezpieczenie OC i NNW w Warcie. Nie jestem właścicielem tego auta. Auto jest zarejestrowane na mame. Moje pytania to:1. Czy mogę wnioskować o ubezpiecznie z tytułu trwały uszczerbek na zdrowiu z NNW?a) jeżeli przyznają ubezpieczenie czy wzrosną składki NNW lub OC??2. Czy mogę wnioskować o ubezpieczenie z OC? Jeżeli tak to:a) co się dzieję gdy sam jechałem autem i wysiadałem z niegob) co się dzieję gdy kierował właściciel a ja siedziałem obokc) czy jeżeli można wnioskować z ubezpieczenia OC czy po wypłacie odszkodowania wzrosną składki mamie na OC ?? Prosiłbym o odpowiedź w powyższej formie tzn. w punktach i podpunktach dla przejrzystości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sciema2 Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 wczoraj jako pasażer wysiadałam z samochodu.Zamykając drzwi przyczasłam sobie kciuk z lewej ręki.Mam złamany i odszedł mi paznokiec.czy moge się ubiegac od własciciela odszkodowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominika Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 jeśli mial nnw to takKierowca winny nie jest wiec z oc odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 1. Taka) możliwe - zależy od ubezpieczenia (tylko z NNW);2. Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksawery78 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 z OC to ma być związane z ruchem pojazdu chyba- jest coś tam w przepisach o "wsiadaniu i wysiadaniu z pojazdu" ale sama przyczyna musi byc nadal związana z ruchem pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Ale by móc wnioskować o odszkodowanie z OC musi znaleźć się osoba odpowiedzialna za szkodę. W tym przypadku jedyną winną osobą jest sam poszkodowany. Nie rozpatrujemy zatem kwestii "ruchu pojazdu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wanda Opublikowano 17 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Wysiadajac z samochodu jako pasazer upadlam.Na pogotowiu lekarz w karcie informacyjnej wpisał że doszlo do urazu kolana/skręcenie i nadawanie wiązania w stawie kolanowym/ nie wpisując że do zdarzenia doszło podczas wysiadania z samochodu i z tego powodu ubezpieczyciel odmawia wypłaty odszkodowania.Obecnie lekarz twierdzi że nie może już tego dopisać.Co mam w tej sytuacji zrobić aby otrzymać odszkodowanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi