Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Wypadek przy wysiadaniu z samochodu

mnowak02
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Podczas wysiadania z samochodu zle nadepnąłem i uszkodziłem sobie więzadła w stopie. N

Samochoód posiada ubezpieczenie OC i NNW w Warcie. Nie jestem właścicielem tego auta. Auto jest zarejestrowane na mame. Moje pytania to:

1. Czy mogę wnioskować o ubezpiecznie z tytułu trwały uszczerbek na zdrowiu z NNW?

a) jeżeli przyznają ubezpieczenie czy wzrosną składki NNW lub OC??

2. Czy mogę wnioskować o ubezpieczenie z OC? Jeżeli tak to:

a) co się dzieję gdy sam jechałem autem i wysiadałem z niego

b) co się dzieję gdy kierował właściciel a ja siedziałem obok

c) czy jeżeli można wnioskować z ubezpieczenia OC czy po wypłacie odszkodowania wzrosną składki mamie na OC ??

Prosiłbym o odpowiedź w powyższej formie tzn. w punktach i podpunktach dla przejrzystości.

wczoraj jako pasażer wysiadałam z samochodu.Zamykając drzwi przyczasłam sobie kciuk z lewej ręki.Mam złamany i odszedł mi paznokiec.czy moge się ubiegac od własciciela odszkodowania?

• 5 lat później...
Ale by móc wnioskować o odszkodowanie z OC musi znaleźć się osoba odpowiedzialna za szkodę. W tym przypadku jedyną winną osobą jest sam poszkodowany. Nie rozpatrujemy zatem kwestii "ruchu pojazdu".

• 3 lata później...
Wysiadajac z samochodu jako pasazer upadlam.Na pogotowiu lekarz w karcie informacyjnej wpisał że doszlo do urazu kolana/skręcenie i nadawanie wiązania w stawie kolanowym/ nie wpisując że do zdarzenia doszło podczas wysiadania z samochodu i z tego powodu ubezpieczyciel odmawia wypłaty odszkodowania.Obecnie lekarz twierdzi że nie może już tego dopisać.Co mam w tej sytuacji zrobić aby otrzymać odszkodowanie??