mandrzej22 Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 witam,jakis czas temu złamałem kość srodrecza prawej ręki podczas fatalnego upadku na cmentarzu. Leczenie zostalo juz zakonczone, lekarz stwierdzil nieanatomiczny zrost. Jestem ubezpieczony od NW w firmie signal induna. Moje pytanie dotyczy kwestii tego typu, czy po za odszkodowaniem z tytułu trwałego uszczerbku na zdrowiu moge uzsykac odszkodowanie z tyłu "bólu i cierpienia". Jeszcze jedna sprawa, mianowicie czy istnieje możliwość uzyskania odszkodowania od cmentarza? Prosze o szybka i warygodna odpowiedz, z gory serdecznie dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heli Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Wiesz w przypadku NNW to jest tak że jesteś kierowany na komisje lekarską tam Panowie i Panie lekarki określą Ci procent uszczerbku.W zależności od tego, jaką sumę gwarancyjną obejmowała Twoja polisa NNW w signal induna, wypłacony zostanie Ci odpowiedni procent tej sumy. To tyle.... A co do drugiego pytania odnośnie cmentarza brzmi intrygująco ale więcej szczegółów poprosimy ; Jak doszło do wypadku ? Czy był ktoś winny ? Tylko nie pisz że wpadłeś do ............ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mandrzej22 Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 szedlem przez cmentarz i po prostu nadepnalem na nierowny chodnik i i sie przewrocilem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorajacek Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zapoznałem się treścią postu. Przede wszystkim zapoznałbym się z opinią lekarza na temat ustawienia nieanatomicznego zrostu. Taki zrost może Panu/Pani przeszkadzać a nade wszystko wywoływać ból w przyszłości. Z taką opinią lekarską, zgłosiłbym się do kancelarii prawnej, zajmującej się odszkodowaniami. Od tego, kto jest zarządcą alejek zależy, kogo pozwać o odszkodowanie. Można wykazać, iż ze względu na wypadek, utracone zostały pewne korzyści materialne, potrzebne będą dodatkowe środki na rehabilitację, gdyż nie wszystkie koszty zostaną pokryte przez NFZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi