mateo890982 Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 WitamW piątek miałem wypadek,generalnie zderzenie 4 aut,moje było ostanie,dostaliśmy w tył.Podczas wypadku nie mieliśmy ważnego przeglądu,jak to może wpłynąć na wypłatę odszkodowania?Dodam że policja po przyjeździe zabrała mi dowód i wystawiła zaświadczenie dopuszczające pojazd do ruchu na 7 dni.Po wypadku od razu na drugi dzień zrobiliśmy przegląd.Z tego co mi się wydaje, stan mojego pojazdu nie miał wpływu na przebieg kolizji.Pozdrawiam Mateusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_ Posted February 9, 2016 Share Posted February 9, 2016 Twoje auto było ostatnie z tyłu? Nie bardzo rozumiem, jak było ostatnie i dostaliście z tyłu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateo890982 Posted February 9, 2016 Author Share Posted February 9, 2016 W tym sensie ze bylo ostatnim poszkodowanym autem.Sprawca uderzyl w pierwsze auto,to pierwsze uderzylo w tyl nastepnego i to nastepne uderzylo w tyl mojego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_ Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 To brak badania technicznego w tym przypadku nie miał wpływu na powstanie zdarzenia. Winę za powstałą szkodę ponosi osoba, która kierowała pojazdem powodującym pierwsze uderzenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateo890982 Posted February 11, 2016 Author Share Posted February 11, 2016 Dziekuję za odpowiedzPozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
olindaa877 Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 Właśnie ten brak przegladu to zupelnie osobna sprawa. Za to może być kara ale nie może wykluczać uznania winy Link to comment Share on other sites More sharing options...
marendale Posted April 4, 2017 Share Posted April 4, 2017 Za sam brak przeglądu też można dostać mandat, jest to bardzo ważne żeby samochód był sprawny. Ale nie miało to wpływu na opisany wypadek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now