Kakarot Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Miałem wypadek (09.2015r), podczas treningu ze zlecenia pracodawcy. Zostałem zwolniony przez mistrza z 2h pracy na rzecz treningu. Doznałem urazu kolana w postaci zerwanego wiązadła krzyżowego oraz uszkodzenia łąkotki. Miałem jedną operację kolana, czekam na kolejną. -Czy w/w zdarzenia kwalifikuje się do miana wypadku przy pracy?-Otrzymywałem 80% wynagrodzenia, czy w związku z zakwalifikowaniem wypadku, jako wypadek przy pracy mogę ubiegać się o zwrot brakujących 20% wynagrodzenia?-Na jakie artykuły prawne mogę się powołać pisząc wniosek o sporządzenie protokołu powypadkowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Jaką wykonuje Pan pracę i jaki to był trening? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kakarot Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 sylka085 wrote: w jakich konkretniej okolicznościach doznał Pan urazu? Podczas treningu piłki nożnej zorganizowanego przez firmę zostałem faulowany. W wyniku czego zostało zerwane wiązadło i uszkodzona łąkotka. Następnie przyjechał po mnie brat i pojechaliśmy na pogotowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kakarot Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Michal_Pietrykowski wrote: Jaką wykonuje Pan pracę i jaki to był trening? Jestem elektromechanikiem, zajmuje się utrzymaniem ruchu wszystkich maszyn w zakładzie. Trening był zorganizowany przez firmę przed turniejem pomiędzy firmami. Był to trening piłki nożnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Odszkodowanie za wypadek przy pracy przysługuje jeżeli do zdarzenia doszło w związku z wykonywaną pracą. Nie sądzę, że można byłby to podciągnąć pod termin wypadek przy pracy. Po prostu pracodawca zorganizował turniej, a udział w nim myślę, że był dobrowolny. Chyba, że nie "miałeś wyjścia"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek1661348280 Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Witam, myślę, że w tym przypadku można ubiegać się o coś więcej niż tylko o te 20%. Proszę o kontakt. Po zapoznaniu się ze szczegółami będziemy mogli ustalić sposób działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi