Jump to content
Forum Odszkodowania

AC dla nowych kierowców

oryx
 Share

Recommended Posts

Witam niedawno zdałem prawo jazdy. Chcę kupić sobie jakąś polisę AC. Czy ktoś poleca mi jakąś konkretną firmę czytałem już wiele rożnych opinii o ubezpieczalniach. Nie wiem co wybrać, aby mieć pewną polisę, ale i nie przepłacać. Proszę o jakąś rade

nie sądzę,by ktoś rozsądny spróbował odpowiedzieć na Twoje pytanie. Czy Ty uiałbyś odpowiedzieć na inne, ale podobne w sensie:

niedawno zdałem na prawo jazdy i chciałbym kupić samochód. Wiele czytałem różnych opinii o różnych markach ale nie wiem co wybrać, aby być zadowolonym z zakupu, ale jednocześnie nie wydać majątku. Czy ktoś mógłby mi coś polecić?

czujesz klimat?każdy ma inne potrzeby, ubezpieczalnie mają zróżnnicowaną ofertę, do tego ochrona jest w różnym zakresie, co oczywiście powiązane jest z ceną. Sugerowanie się niezadowoleniem pojedynczych osób traktowałbym z dystansem, wszędzie trafiają się idioci, po drugiej stronie też zawsze jest pewne grono wiecznych frustratów niezadowolonych ze wszystkiego. Jedyne co mogę zasugerować, to po wybraniu tej czy innej firmy kierując się ceną koniecznie przeczytaj OWU (ogólne warunki ubezpieczenia), bo to od nich zależy ile kasy dostaniesz w razie czego. AC to taki szczególne ubezpieczenie od którego możesz wymagaćdokładnie tego co zapisanejest w umowie, a ubezpeczalnia czy chce czy nie, musi się też tego trzymać. I z reguły tak właśnie jest.

spodziewać się możesz jednego, WSZYSCY dla młodych adeptów dają duże zwyżki a czasem i spore udziały własne w szkodach ;(