Jump to content
Forum Odszkodowania

Odszkodowanie od tramwajów

magnetio
 Share

Recommended Posts

Witam

Miesiąc temu wracając z pracy w skutek ostrego hamowania doznałem mocnych stłuczeń. Wypadek zdarzył się tuż po wyjściu z pracy więc zakwalifikowany jako powrót z pracy + spisane zeznanie świadka. Na zwolnieniu byłem 9 dni i złożyłem skargę do przewoźnika. Oczekując na kontakt od ubezpieczyciela zastanawiam się co dalej zrobić? Jakie zadośćuczynienia mogę żądać tym bardziej że nie miałem złamań tylko potłuczenia? Czy samemu korespondować z ubezpieczycielem czy skorzystać z oferty kancelarii? Ewentualnie czy ktoś może polecić kogoś sprawdzonego ze stolicy?

Pozdrawiam

Jeśli nie ma trwałych konsekwencji to kwota nie będzie duża 2-5 tysięcy i to może okazać się, że dopiero do uzyskania w sądzie. Skoro już podjęto działania to czekać na ich efekt. Z Wa-wy jestem ja :)

Heh nieduża kwota 2-5 tys. wszystko zależy od punktu widzenia :) Czyli odpisać że jeszcze odczuwam dolegliwości związane z wypadkiem i nie jestem w stanie oszacować w tym momencie kwoty zadośćuczynienia ?

Oczywiście, pojęcie nieduża jest względne, miałem na myśli postępowania odszkodowawcze to jest to z tych nie dużych. Oczywiście trzeba napisać jakie skutki wypadku towarzyszą Panu do chwili obecnej, dobrze jak ma Pan dokumentację medyczna z leczenia itp. niech Pan nie szacuje kwoty bo nie wie Pan jaka ona powinna być, a jeśli już Pan chce to lepiej większą niż mniejszą ;)

magnetio wrote:
Witam

Miesiąc temu wracając z pracy w skutek ostrego hamowania doznałem mocnych stłuczeń....
Oczywiście odpowiedzialność innego uczestnika ruchu została przez niego (lub policję) potwierdzona (czy było to np. zajechanie drogi) a Ty miałeś zapięte pasy bezpieczeństwa (nie przez ich brak doszło do stłuczenia)?