magnetio Posted April 11, 2016 Share Posted April 11, 2016 Witam Miesiąc temu wracając z pracy w skutek ostrego hamowania doznałem mocnych stłuczeń. Wypadek zdarzył się tuż po wyjściu z pracy więc zakwalifikowany jako powrót z pracy + spisane zeznanie świadka. Na zwolnieniu byłem 9 dni i złożyłem skargę do przewoźnika. Oczekując na kontakt od ubezpieczyciela zastanawiam się co dalej zrobić? Jakie zadośćuczynienia mogę żądać tym bardziej że nie miałem złamań tylko potłuczenia? Czy samemu korespondować z ubezpieczycielem czy skorzystać z oferty kancelarii? Ewentualnie czy ktoś może polecić kogoś sprawdzonego ze stolicy? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_Gryczka Posted April 11, 2016 Share Posted April 11, 2016 Jeśli nie ma trwałych konsekwencji to kwota nie będzie duża 2-5 tysięcy i to może okazać się, że dopiero do uzyskania w sądzie. Skoro już podjęto działania to czekać na ich efekt. Z Wa-wy jestem ja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnetio Posted April 11, 2016 Author Share Posted April 11, 2016 Heh nieduża kwota 2-5 tys. wszystko zależy od punktu widzenia Czyli odpisać że jeszcze odczuwam dolegliwości związane z wypadkiem i nie jestem w stanie oszacować w tym momencie kwoty zadośćuczynienia ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_Gryczka Posted April 11, 2016 Share Posted April 11, 2016 Oczywiście, pojęcie nieduża jest względne, miałem na myśli postępowania odszkodowawcze to jest to z tych nie dużych. Oczywiście trzeba napisać jakie skutki wypadku towarzyszą Panu do chwili obecnej, dobrze jak ma Pan dokumentację medyczna z leczenia itp. niech Pan nie szacuje kwoty bo nie wie Pan jaka ona powinna być, a jeśli już Pan chce to lepiej większą niż mniejszą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_ Posted April 12, 2016 Share Posted April 12, 2016 magnetio wrote:WitamMiesiąc temu wracając z pracy w skutek ostrego hamowania doznałem mocnych stłuczeń....Oczywiście odpowiedzialność innego uczestnika ruchu została przez niego (lub policję) potwierdzona (czy było to np. zajechanie drogi) a Ty miałeś zapięte pasy bezpieczeństwa (nie przez ich brak doszło do stłuczenia)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blazej.Andruszkiewicz Posted April 14, 2016 Share Posted April 14, 2016 Michał a od kiedy w tramwajach są pasy ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_ Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 Nie doczytałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_ Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 Ale pasy powinny być Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts