karolcia91 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Pracownik uległ wypadkowi przy pracy. Zespół powypadkowy uznał zdarzenie i sporządził protokół powypadkowy. Pracownikowi za czas niezdolności do pracy wypłacono zasiłek wypadkowy. Po zakończonym leczeniu pracownik udał się do ZUSu w celu uzyskania jednorazowego odszkodowania. ZUS jednak nie uznał wypadku przy pracy i odmówił prawa do odszkodowania z powodu braku przyczyny zewnętrznej, o czym poinformował w decyzji pracownika i pracodawcę. Nakazano zwrócić pracodawcy różnicę wypłaconego wynagrodzenia. Co w takiej sytuacji ma zrobić pracodawca? Co zrobić z wypadkiem ( z protokołem) który już został uznany przez zespół powypadkowy i zatwierdzony przez pracodawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1980 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Jak dla mnie to już nie da się nic więcej zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolcia91 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 No ale jak ma się zachować pracodawca poza zwróceniem różnicy??"Nakazano zwrócić pracodawcy różnicę wypłaconego wynagrodzenia. Co w takiej sytuacji ma zrobić pracodawca? Co zrobić z wypadkiem ( z protokołem) który już został uznany przez zespół powypadkowy i zatwierdzony przez pracodawcę?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi