hondacivic Opublikowano 18 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Ok.2 tygodnie temu cofając samochód uszkodziłem nieznacznie inny pojazd. Kierowca wezwał policję, która wręczyła mi mandat i sporządziła protokół. Jechałem samochodem ojca.Szkoda była nieznaczna ( lekkie wgniecenie błotnika ). Myślałem, że to wszystko z mojej stron. Wczoraj ojciec otrzymał pismo od ubezpieczyciela, w którym proszony jest o : dokładne wypełnienie załączonego druku " oświadczenia sprawcy", obustronne kopii dowodu rejestracyjnego, obustronnej kopii prawa jazdy, zgody właściciela na użytkowanie pojazdu przez kierowcę w chwili zdarzenia.Moje pytanie jest następujące: czy muszę dostarczać te dokumenty i oświadczenia w sytuacji gdy na miejscu zdarzenia była policja, która sporządziła protokół zdarzenia z opisem szkód a winna moja został przeze mnie zaakceptowana. Niepokoi mnie, zwłaszcza sporządzanie i przesyłanie kopii dokumentów w sytuacji gdy media ostrzegają prze konsekwencjami takich działań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartibey Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Takie protokoły to kontrowersyjna sprawa. Często nie ma się wyboru i trzeba podpisać. A co na to Twój ubezpieczyciel? Ja bym Ci radził albo zwrócić się do prawnika, albo do firm ubezpieczycielskich, albo do centrum odszkodowań. Zapraszam pod ten adres: https://www.drb.pl/ Ale może ktoś poleci inne? Ważne, żebyś walczył o pieniądze, bo bez sensu być stratnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi