gordonix83 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Witam, W czerwcu podczas pracy doznałem wypadku w pracy(złamanie trzonu prawej kości ramiennej i wieloodłamowe złamanie głowy prawej kości promieniowej w łokciu). Przeszedłem operacje a dokładnie zamkniętą repozycję złamania prawej kości ramiennej i stabilizacja gwoździem blokowanym oraz usunięto mi głowę kości prominiowej. Składka wypadkowa odprowadzana przez pracodawce do ZUS oczywiście. Jak procentowo może się kształtować decyzja o odzszkodowaniu ZUS?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Niezbadane są orzeczenia lekarzy orzeczników ZUS Tabela z pozycji 113 (kość ramienna) mówi o uszczerbku od 5 do 55% (w zależności od powikłań), pozycja 117 (myślę, że z tej pozycji lekarz by orzekał w stosunku do stawu łokciowego) od 5 do 25%. Wiele również zależy od tego, jak zrosły się kości, czy są przykurcze i wiele innych... Możliwe jest więc zastosowanie również i innych pozycji tabeli uszczerbków. Proponuję udać się na komisję i dopiero po wydaniu orzeczenia skonsultować sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gordonix83 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Mógłbyś podać mi link do tej tabelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi