gordonix83 Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Witam, W czerwcu podczas pracy doznałem wypadku w pracy(złamanie trzonu prawej kości ramiennej i wieloodłamowe złamanie głowy prawej kości promieniowej w łokciu). Przeszedłem operacje a dokładnie zamkniętą repozycję złamania prawej kości ramiennej i stabilizacja gwoździem blokowanym oraz usunięto mi głowę kości prominiowej. Składka wypadkowa odprowadzana przez pracodawce do ZUS oczywiście. Jak procentowo może się kształtować decyzja o odzszkodowaniu ZUS?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_ Posted August 11, 2016 Share Posted August 11, 2016 Niezbadane są orzeczenia lekarzy orzeczników ZUS Tabela z pozycji 113 (kość ramienna) mówi o uszczerbku od 5 do 55% (w zależności od powikłań), pozycja 117 (myślę, że z tej pozycji lekarz by orzekał w stosunku do stawu łokciowego) od 5 do 25%. Wiele również zależy od tego, jak zrosły się kości, czy są przykurcze i wiele innych... Możliwe jest więc zastosowanie również i innych pozycji tabeli uszczerbków. Proponuję udać się na komisję i dopiero po wydaniu orzeczenia skonsultować sprawę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gordonix83 Posted August 11, 2016 Author Share Posted August 11, 2016 Mógłbyś podać mi link do tej tabelki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts