Gracja22 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Witam. Brałam udział w kolizji. Jechałam prawym pasem i facet uderzył mnie w tył auta po prawej stronie ..ja dachowałam a on odbił w bok po ukosie. Wg mnie przysnął ale to niewazne. Mam dwóch świadków z rodziny którzy jechali ze mną. Odrazu wiedzieliśmy że będzie kombinował bo latał po ludziach którzy nadjechali i dość dziwnie się zachowywal. Z zeznań wynika że on wymyślił swoją wersję, że ja zajechalam mu drogę zjeżdżając z lewego pasa. Osoba trzecia nie będąca świadkiem bezpośrednim wydarzenia która nadjechała zeznała, że ja jej powiedziałam : (tu wersja faceta, który we mnie uderzył) podając moje nazwisko nie wiem skąd. a to czyste klamstwo. policja umorzyla sprawę że względu na brak dowodów i rozbieżność zeznań. Czy warto wnosić do sądu wniosek o ukaranie tego kłamcy który we mnie uderzył i zagadał się z innym facetem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Neczaj Opublikowano 4 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Witaj, Osoby pokrzywdzone często nie zgadzają się z decyzją policji czy prokuratury. W takiej sytuacji można zaskarżyć decyzję o odmowie lub umorzeniu postępowania przygotowawczego, a nawet doprowadzić do wszczęcia postępowania w sądzie bez udziału oskarżyciela publicznego. PozdrawiamKatarzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi