Gracja22 Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 Witam. Brałam udział w kolizji. Jechałam prawym pasem i facet uderzył mnie w tył auta po prawej stronie ..ja dachowałam a on odbił w bok po ukosie. Wg mnie przysnął ale to niewazne. Mam dwóch świadków z rodziny którzy jechali ze mną. Odrazu wiedzieliśmy że będzie kombinował bo latał po ludziach którzy nadjechali i dość dziwnie się zachowywal. Z zeznań wynika że on wymyślił swoją wersję, że ja zajechalam mu drogę zjeżdżając z lewego pasa. Osoba trzecia nie będąca świadkiem bezpośrednim wydarzenia która nadjechała zeznała, że ja jej powiedziałam : (tu wersja faceta, który we mnie uderzył) podając moje nazwisko nie wiem skąd. a to czyste klamstwo. policja umorzyla sprawę że względu na brak dowodów i rozbieżność zeznań. Czy warto wnosić do sądu wniosek o ukaranie tego kłamcy który we mnie uderzył i zagadał się z innym facetem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katarzyna Neczaj Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Witaj, Osoby pokrzywdzone często nie zgadzają się z decyzją policji czy prokuratury. W takiej sytuacji można zaskarżyć decyzję o odmowie lub umorzeniu postępowania przygotowawczego, a nawet doprowadzić do wszczęcia postępowania w sądzie bez udziału oskarżyciela publicznego. PozdrawiamKatarzyna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts