dawid123 Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 WitamZderzyłem się z Panem który zawracał w miejscu gdzie jest tylko lewoskręt do fabryki aut ciężarowych,policja uznała moją winę jechałem z prędkością około 100-110km/h na dozwolonej 70-dziesiątce.Pan wjechał na 2 pasy ruchu umożliwiając mi tym jakąkolwiek czynność.Policja,która przyjechała wcześniej na miejsce uznała winę tamtego Pana,lecz jakże inteligentni Panowie z drogówki nie zauważyli że zawracanie tam jest niedozwolone.(Uderzyłem kierowcę w tył pojazdu).Sprawa poszła do sądu.Co o tym myślicie uda się wygrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekdomanski Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 W takiej sytuacji koniecznością będzie dobry adwokat. Ze swojej strony mogę polecić tego: adwokat-figiel.pl/uslugi-prawne/prawo-karne Specjalizuje się w prawie karnym, bardzo mi pomógł w sprawie o kolizję (z mojej winy). Rozstrzygnięto ją na moją korzyść, choć na samym początku miałem poważne wątpliwości, czy to się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Neczaj Opublikowano 4 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 dawid123 wrote:WitamZderzyłem się z Panem który zawracał w miejscu gdzie jest tylko lewoskręt do fabryki aut ciężarowych,policja uznała moją winę jechałem z prędkością około 100-110km/h na dozwolonej 70-dziesiątce.Pan wjechał na 2 pasy ruchu umożliwiając mi tym jakąkolwiek czynność.Policja,która przyjechała wcześniej na miejsce uznała winę tamtego Pana,lecz jakże inteligentni Panowie z drogówki nie zauważyli że zawracanie tam jest niedozwolone.(Uderzyłem kierowcę w tył pojazdu).Sprawa poszła do sądu.Co o tym myślicie uda się wygrać?Witaj,Myślę, że w postępowaniu sądowym zostanie powołany biegły, który na podstawie okoliczności zdarzenia oraz zebranego materiału dowodowego określi sprawcę zdarzenia. Niestety, że w Pana przypadku może być mowa o przyczynieniu się do zdarzenia. Warto mieć na etapie sądowym dobrego pełnomocnika.PozdrawiamKatarzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi