winek Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 Witam miałem wypadek podczas pracy i BHP-owiec powiedział ze niema czynnika zewnętrznego.Otóż schodziłem ze schodów ażurowych schody były czyste, źle stanąłem na schodzie objechałem, odruchowo chwyciłem się barierki żeby nie spaść, pociągło mnie na dół i w taki sposób mam zwichnięcie przednie stawu ramiennego. i moje pytanie brzmi czy "niefortunny odruch pracownika" można zaliczyć jako czynnik zewnętrznyczy macie jakieś inne pomysły Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lama1980 Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Myślę, że ma rację i jest to wypadek z winy pracownika. Dlatego warto zapoznać się ze wszystkimi zasadami bezpieczeństwa na stanowisku pracy, żeby uniknąć takich wypadków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lama1980 Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Myślę, że ma rację i jest to wypadek z winy pracownika. Dlatego warto zapoznać się ze wszystkimi zasadami bezpieczeństwa na stanowisku pracy, żeby uniknąć takich wypadków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
litwin Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 Można by ewentualnie sprawdzić, czy konstrukcja, powierzchnie są bezpieczne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts