radekskop Opublikowano 22 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Witam,2 miesiące temu miałem wypadek samochodowy, zderzenie czołowe z pijanym kierowcą, ktory mial ok 3 promili/.Do szpitala trafiłem na SOR i od razu przeszedlem kilka operacji. W wyniku wypadku doznałem:-rozwarstwienia tetnicy biodrowej wspolnej lewej (stent w nodze)- zlamanie trzonu L3-stłuczenie przecharza moczowego- krwiomocz-obrażenia w jamie brzusznej z obecnością płynu i powietrza z klinicznymi objawami ostrego brzucha-w trybie ostrym wykonano laparotomie w której stwierdzono litr krwii w jamie otrzewnej-rozerwanie krezka jelita z czynnym krwawieniem-wielomiejscowe rozerwanie jelita kretego-pekniecie surowicowki kątnicy-oderwanie przyczepu dolnego prawego mięśnia prostego brzucha-krwiaki powlok brzusznych-resekcja 1m jelita krętego, zespolono koniec do końca. ostrzyknieto xylocaina krezkę,podkuto krwawienie z krezki jelita,zszyto surowice kątnicy,założono szwy na dolny lewy przyczep mięśnia prostego brzucha-wszczepiono stent do tętnicy biodrowej zabezpieczając jej rozwarstwienie-uszkodzony staw skokowy prawyNa chwile obecna nosze gorset jewetta przez ok 3-6 miesięcy oraz ortezę stawu skokowego.Mam przepisane leki do konca zycia.Lekarze walczyli o życie, szanse na ratunek 50/50.Dodam ze jestem studentem i niestety musiałem przerwać naukę na 1 rokChciałbym zapytać o to, o jakie zadość uczynienie mogę się ubiegać. Moze ktoś ma doświadczenie w takiej kwestii.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej.Andruszkiewicz Opublikowano 22 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Widać powyżej profesjonalizm wypowiedzi. Od kiedy zadośćuczynienie jest wypłacane za uszczerbek na zdrowiu. Pandora12 może czym innym się zajmiesz. Radek w twoim przypadku należy się zadośćuczynienie za krzywdę, zwrot kosztów leczenia oraz utraconego dochodu (jeżeli dorabiałeś) dodatkowo zwrot tytułem opieki osób trzecich. Niestety nikt nie powie Ci jaka kwota bez analizy dokumentów. W razie czego jesteśmy do dyspozycji pod numerem 537 132 132 emailowo biuro@erw.com.pl Co istotne zlecając dochodzenie roszczeń kancelarii odszkodowawczej (w zasadzie wszystkim) płacisz jedynie prowizję od sukcesu. Nic z góry. Skontaktuj się z nami a przedstawiciel Europejskiego Rejestru Wypadków może być u Ciebie już jutro. Dodam, że ERW prowadzone jest przez byłego likwidatora szkód osobowych i rent Grupy PZU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
illusionpl Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Wyślij przez priv dokumentację medyczną to Ci oszacuję ramy o ile można się realnie starać.Generalnie bez udostępnienia dokumentacji + jaki ubezpieczyciel sprawcy to raczej na sensowną odpowiedź nie masz co liczyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekskop Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Chciałbym się tak mniej więcej dowiedzieć ponieważ zostało wyliczone 12% uszczerbku na zdrowiu oraz kwote 22 tys zł przez PZU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekskop Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Ta kwota 22 tys jest z wliczonym zadość uczynieniem oraz zwrotow kosztow leczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agata1661348284 Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 22000 to jednak trochę mało jak za 12% i to jeszcze na kręgosłup. Może po prostu przedzwoń do agenta i się dowiedz http://ubezpieczeniapzu.org Najwyżej Cię odeśle z kwitkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 radekskop wrote:Witam,2 miesiące temu miałem wypadek samochodowy, zderzenie czołowe z pijanym kierowcą, ktory mial ok 3 promili/.Do szpitala trafiłem na SOR i od razu przeszedlem kilka operacji. W wyniku wypadku doznałem:-rozwarstwienia tetnicy biodrowej wspolnej lewej (stent w nodze)- zlamanie trzonu L3-stłuczenie przecharza moczowego- krwiomocz-obrażenia w jamie brzusznej z obecnością płynu i powietrza z klinicznymi objawami ostrego brzucha-w trybie ostrym wykonano laparotomie w której stwierdzono litr krwii w jamie otrzewnej-rozerwanie krezka jelita z czynnym krwawieniem-wielomiejscowe rozerwanie jelita kretego-pekniecie surowicowki kątnicy-oderwanie przyczepu dolnego prawego mięśnia prostego brzucha-krwiaki powlok brzusznych-resekcja 1m jelita krętego, zespolono koniec do końca. ostrzyknieto xylocaina krezkę,podkuto krwawienie z krezki jelita,zszyto surowice kątnicy,założono szwy na dolny lewy przyczep mięśnia prostego brzucha-wszczepiono stent do tętnicy biodrowej zabezpieczając jej rozwarstwienie-uszkodzony staw skokowy prawyNa chwile obecna nosze gorset jewetta przez ok 3-6 miesięcy oraz ortezę stawu skokowego.Mam przepisane leki do konca zycia.Lekarze walczyli o życie, szanse na ratunek 50/50.Dodam ze jestem studentem i niestety musiałem przerwać naukę na 1 rokChciałbym zapytać o to, o jakie zadość uczynienie mogę się ubiegać. Moze ktoś ma doświadczenie w takiej kwestii.PozdrawiamDoznałeś poważnych obrażeń ciała. Myślę, że w dokumentacji medycznej masz zaznaczone, że realnie zagrażały one Twojemu życiu. Orzeczony % uszczerbku na zdrowiu owszem ma znaczenie (i to wcale nie małe), ale przy Twoich obrażeniach liczą się bardziej ewentualne komplikacje, jakie mogą powstać w przyszłości (tzw. rokowania na przyszłość).Reasumując:- wypłacona kwota jest z całą pewnością zaniżona;- doradzam dobrego prawnika do prowadzenia sprawy (z doświadczeniem) - bez udziału pośredników (tak będzie taniej).Pozdrawiam i zapraszam do skorzystania z usług mojej kancelarii Versus z Płocka (mam 16-letnie doświadczenie w branży) Michał Pietrykowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 1. kwota zadośćuczynienie ewidentnie zaniżona2. prawdopodobnie nie wypłacone wszystkie roszczenia np. opieka osób drugich - teraz PZU nagminnie odmawia3. odwołania zapewne nic nie dadzą trzeba kierować sprawę do sądu Poszukaj dobrego pełnomocnika i zacznij działać. Przy wyborze pełnomocnika zwróć uwagę na:1. czy kontaktuje się z Tobą prawnik / czy jakiś pośrednik2. jaka jest wysokość prowizji i jakie obejmuje to usługi i czy nie ma ukrytych kosztów3. zwróć uwagę na czyje konto wypłacane są pieniądze, bo teraz sporo pełnomocników znika z pieniędzmi klientów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anna.stokrotka Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Witaj, miałam wypadek rok temu, podobne obrażenia do Twoich, dopiero jestem w połowie leczenia. Nawiązałam kontakt z Krajową Kancelarią Odszkodowań - są z Warszawy, ja z okolic Gdańska, oni działają na terenie całego kraju. Dzięki nim, uzyskałam już 25 tys., sprawa w sądzie trwa ale otrzymam jeszcze około 50 tys. Co najważniejsze - nie musiałam zapłacić ani złotówki, po wypadku nie miałam żadnych środków do życia i byłam zdana na innych... Jeśli byś chciał namiary - proszę o wiadomość. Szczerze polecam tą firmę. Na pewno nie zgadzaj się od razu na sąd -w etapie sprawy tzw.przed sądowym, można już otrzymać pierwsze środki finansowe. Ja przejrzałam wiele ofert, wielu firm, a procent wahał się od 18 do nawet 35! Życzę mądrego wyboru i zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paragraf Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 od takiej decyzji zasadnym jest w 100 % odwołanie najpierw na etapie przedsądowym po analizie Pana dokumentacji medycznej na tej podstawie można będzie w przybliżonej kwocie podać roszczenie. Na chwilę obecną przy podanych obrażeniach kwota jest rażąco zaniżona. proszę o mądry wybór , udać się do prawnika który przeanalizuje Pana sprawę mając całość dokumentów. Proszę wziąć pod uwagę , iż ubezpieczyciele na etapie postępowania przedsądowego z reguły zaniżają wartość gdyż 50 % osób nie decyduje się na drogę sądową a to błąd gdyż przy uzyskaniu zwolnienia od kosztów sądowych mogą śmiało wywalczyć czasem x2 lub x 3 wyższe roszczenie finansowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi