Izabela92xx Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Witam, 29 stycznia złamałam staw skokowy. Diagnoza: złamanie dwu kostkowe prawego podudzia.30 stycznia była operacja, zespolili mi kości śrubami i blaszką.3 miesiące L4, pół roku do powrotu do sprawności, po roku wyciągnięcie śrub. Wycenili mi uszczerbek na zdrowiu na kwotę 2600 zł. Przy mojej polisie ubezpieczeniowej 1% - 400 zł , czyli wychodzi 6,5%.Czy mam się zgadzać na taką kwotę? Pytam ponieważ, nie potrafię oszacować sama wysokości swojego uszczerbku zna zdrowiu. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Nie napisałeś jakie posiadasz ubezpieczenie. Biorąc pod uwagę tabelę rekomendowaną przez PIU to za złamanie kości podudzia możesz otrzymac od 5 do 40% w zależności od powikłań, skróceń kończyny, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izabela92xx Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Posiadam Grupowe Ubezpieczenie Pracownicze Typu P Plus.za 1% uszczerbku na zdrowiu mam 400 złza 100% 40 000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maszak Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Wszystko zależy od przyczyny wypadku, ale wiem że ludzie z drb potrafią zdziałać cuda, więc zgłosiłabym się do nich najpierw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi