Izabela92xx Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Witam, 29 stycznia złamałam staw skokowy. Diagnoza: złamanie dwu kostkowe prawego podudzia.30 stycznia była operacja, zespolili mi kości śrubami i blaszką.3 miesiące L4, pół roku do powrotu do sprawności, po roku wyciągnięcie śrub. Wycenili mi uszczerbek na zdrowiu na kwotę 2600 zł. Przy mojej polisie ubezpieczeniowej 1% - 400 zł , czyli wychodzi 6,5%.Czy mam się zgadzać na taką kwotę? Pytam ponieważ, nie potrafię oszacować sama wysokości swojego uszczerbku zna zdrowiu. Proszę o pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_ Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Nie napisałeś jakie posiadasz ubezpieczenie. Biorąc pod uwagę tabelę rekomendowaną przez PIU to za złamanie kości podudzia możesz otrzymac od 5 do 40% w zależności od powikłań, skróceń kończyny, etc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Izabela92xx Posted February 16, 2017 Author Share Posted February 16, 2017 Posiadam Grupowe Ubezpieczenie Pracownicze Typu P Plus.za 1% uszczerbku na zdrowiu mam 400 złza 100% 40 000 zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszak Posted May 11, 2017 Share Posted May 11, 2017 Wszystko zależy od przyczyny wypadku, ale wiem że ludzie z drb potrafią zdziałać cuda, więc zgłosiłabym się do nich najpierw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts