basiatko Posted September 12, 2008 Share Posted September 12, 2008 mój chłopak przycinał drzewo, spadł z niego i piła poszarpała mu prawą rękę, jest narazie niezdolny do pracy(jest organistą) jest ubezpieczony w zusie, czy przysługuje mu odszkodowanie i kiedy najlepiej zacząć wszystko załatwiać? narazie leży w szpitalu, ma tylko poszarpane mięśnie ponad 30 szwów na ręku ale na szczęscie nerwy nie uszkodzone, ma mieć unieruchomioną rękę jeszcze miesiąc a później rehabilitacja. wiem że napisałam to dość chaotycznie ale mam nadzieję że ktoś mi pomoże. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imported_michal Posted September 15, 2008 Share Posted September 15, 2008 jeżeli wypadek miał miejsce poza pracą odszkodowania z zusu nie dostanie, bo ta instytucja takich już nie wypłaca, jeżeli to miało miejsce poza pracąchyba, że wypadek miał miejsce z czyjejś winy, np pracodawcy lub kolegi...wówczas może dochodzić od nich odszkodowania na drodze cywilnej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts