kaczak18 Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Witam. Doznalem oparzenie 3 stopnia tak jak w temacie prawej gornej strony ciala i nie wiem ile odszkodowania moge sie spodziewac z ubezpieczenia grupowego pzu. Niezdolnosc do pracy trfala 5 miesiecy. zostal spory slad w postaci przebarwienia i blizna (znieksztalcenie ). Z gory dziekuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marjed Posted March 27, 2017 Share Posted March 27, 2017 Sprawę musi ocenik lekarz orzecznik na podstawie Pana dokumentacji medycznej. Odszkodowanie zależy m.in. od stopnia Pana uszczerbku na zdrowiu ale też od zakresu Pana polisy grupowej na życie(jest to napisane na polisie) i od wysokości odpowiednich sum ubezpieczenia na polisie. Trzeba przesłać do PZU Pana dokumenty z leczenia i wystapić o odszkodowanie. Ewentualnie przez kancelarię odszkodowawczą(to Pana decyzja).Czy to był wypadek w pracy ? Wtedy potrzebny protokół BHP i zgłoszenie do ZUS. W razie pytań proszę o kontakt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzys1888 Posted May 29, 2017 Share Posted May 29, 2017 witam serdecznie i prosze was o pomoc. 11.05.2017 odnioslem wypadek podczas pracy zostalo wszystko zgloszone do zusu i hesti .Wypadek to poparzenie ciala 12% 2i3 stopnia.w szpitalu spedzilem 16 dni i podczas tego pobytu na znanej oparzeniowce w siemianowicach slaskich zrobiono mi zabieg przeszczu skory na brzuchu z boku i na prawym przedramieniu........moje pytanie brzmi czy pzu jak i hestia placa za pobyt szpitalny ,oraz za zabieg .i ile za kazdy procent w pln w kazdym z uubezpieczalni wychodzi......plus minus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts