magda_ss Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Witam serdecznie,,Proszę o radę czy pisać odwołanie do sądu w sprawie decyzji ZUS.Jestem pracownikiem dużej korporacji, zajmuje się marketingiem. W czerwcu zeszłego roku podczas przeprowadzki organizowanej przez firmę doznałam urazu kręgosłupa. Firma zatrudniła pracowników zewnętrznych do przenoszenia biurek, szaf, my mieliśmy spakować w pudła materiały biurowe, dokumentację projektów itp. Podczas dzwigniecia pudła strzeliło mi w kręgosłupie. Po wizytach u lekarzy, przeswietleniach i rezonansach okazało się, ze wypadło mi 5 dysków(2 przepukliny w odcinku lędzwiowym i 3 wypuklinyw szyjnym).Ważna tu będzie informacja, że miałam już wcześniej problemy z kręgosłupem, już kiedyś wypadł mi dysk w odcinku ledzwiowym, ale tylko 1.Ponieważ miałam świadków zdarzenia BHPowiec uznał mi wypadek w pracy i dostawałam 100%wynagrodzenia.W trakcie choroby będąc pod wplywem środków przeciwbólowych przewróciłam się i uszkodilam bark(naderwane ścięgno, uszkodzony stożek rotatorow)Od grudnia 28 jestem na zasiłku rehabilitacyjnym, dzisiaj dostałam pismo z ZUS informujące o odrzuceniu wniosku o wypadek przy pracy i wypłatę 90%wynagrodzenia przez 3 miesiące,potem 75%zamiast 100%. Lekarze nie rokuja mi szybkiego powrotu do zdrowia. Po zakończeniu leczenia będę się starać również o odszkodowanie. ZUS w uzasadnieniu skopiował z mojej dokumentacji medycznej, że na kręgosłup choruje od kilku lat więc to nie jest wypadek przy pracy.Nie ukrywałam na komisji, że już wcześnie chorowałam, ale w tej chwili nastąpiło znaczne pogorszenie mojego stanu zdrowia.Proszę o radę, czy mam prawo pisać odwołanie i na co się powoływać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MPorada Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zapraszam do kontaktu pod nr 518 128 126 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi