anesco1 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Witam oddalem samochod na naprawe bezgotowkowa do Aso Bmw Zdunek z Oc sprawcy, uszkodzony lewy blotnik i drzwi, z czego blotnik stwierdzil do wymiany a drzwi do naprawy. Z przepisow czytam ze powinni przywrocic pojazd do stanu z przed kolizji, ale serwisan stwierdzil, ze jezeli element nadaje sie do naprawy to nie moga z mojego ''widzi mi sie'' wymieniac elementu na nowy. Czy serwisant ma racje?? Czy moge w jakis sposob rzadac wymiany drzwi na nowe?? Elementy te nie były wczesniej powtornie lakierowane, wiec po naprawie, a nie wymianie auto straci na wartosci Z gory dziekuje za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anesco1 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Najbardziej mnie irytuje ze drzwi byly oryginalne, ocynkowane (Zreszta jak caly samochod) wiec rdza nie ma prawa wyjsc, a po naprawie gwarancja tylko na rok, a co pozniej bedzie sie dzialo to juz ASO nie obchodzi... troche to przykre... Czy po wykonaniu przez ASo BMW kosztorysu napraw moge go podwazyc lub zrezygnowac z wykonania naprawy w tym serwisie, jezeli wedlug mnie naprawa ta nie bedzie wykoanana tak jak bym tego oczekiwal?? Jezeli chodzi o roszczenie o utracie wartosci pojazdu, moje BMW jest z 25.06.2007 roku z tego co czytam w inernecie do tego roszczenia uwzglednia sie tylko samochody max do 6 lat racja czy sie myle?? I ostatnie pytanie mam uszkodzona opone w wyniku kolizji, serwisant ASO powiedzial ze wymienia ja na nowa lecz PZU naliczy amortyzacje w 99% przypadkow wynosi ona 50%, wiec przy odbiorze auta bede musial w ASO zaplacic polowe ceny opony. Na dodatek druga oponajest dobra ale biezniki beda sie roznily, wiec bede musial wymienic druga opone i takze za nia zaplacic... Serwisant stwierdzil ze powinienem po otrzymaniu faktury za druga opone napisac odwolanie do PZU o zwrot kosztow drugiej opony, poniewaz nie mozna jezdzic z oponami o roznych bieznikach na jednej osi.Naprawa ma byc wykonywana bezgotowkowo, opony po 2 sezonach, a jednak i tak z nie mojej winy bede musial poniesc koszty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi